Saptamana trecuta povesteam despre tips&tricks-uri pentru chiftelute prietenoase. Am adunat „cateva”, impreuna cu mamicile de pe grup, astfel incat rezultatul obtinut de fiecare dintre voi sa fie unul moale, gustos si cu siguranta, babyfriendly😍.
Astazi, ne oprim asupra chiftelutelor cu ardei🙈. Ne place tuturor din casa ardeiul iar adaugat compozitiei de chiftele, va bucura cu siguranta multe gurite:)
Ingrediente:
- 500 gr carne tocata (vita:porc)
- 1 ardei gras
- 3-4 fire patrunjel
- 2-3 fire marar
- 1 felie paine babyfriendly (sau pesmet, 1+, daca contine sare)
- 1 ou
- optional: 1 ceapa mica/2 catei usturoi (eu am sarit peste ele de data aceasta, din motive egoiste, dorind sa pap si eu:))
Cum am procedat:
- am pus in chopper ardeiul gras, painea, patrunjelul si mararul. Le-am tocat marunt si le-am adaugat peste carnea tocata. Am adaugat si oul si am framantat bine compozitia, pe care am lasat-o la odihnit 15′, cat sa se intrepatrunda gusturile.
- am modelat chiftelutele si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt. De data aceasta, le-am copt la 190*/25′-30′, cu incalzire sus-jos, fara ventilatie. Nu necesita intoarcere de pe o parte pe alta.
- cand au fost coapte, le-am transferat pe o alta tava tapetata cu servetele absorbante, pentru a indeparta eventualul surplus de grasime, lasat in timpul coacerii. Apoi, intr-un bol cu capac.
- am servit „delicioasele” alaturi de o salata Orzuleh
Gatiti cu dragoste!❤️
No Comments