Carne, pește sau fructe de mare

Șnițel de pui la cuptor, fără ou și fără gluten

august 14, 2022

Mi se pare interesat acest șnitel ca și gust și textură, și este fără majoritatea alergenilor, deci îmi place și mai mult.

Ingrediente:

  • piept de pui feliat (eu am preparat pentru toată familia, pentru 2 zile, deci am folosit un piept de pui întreg)
  • 1 iaurt vegetal (eu am folosit de migdale; dacă nu vă interesează mult absorbția fierului, puteți să folosiți și iaurt animal)
  • 2 pumni făină de soriz (puteți să folosiți și alte făinuri fără gluten, dar mie cea de soriz îmi place pentru că face preparatele puțin mai crocante)
  • condimente: eu am folosit sare (2+) și pudră de usturoi (ambele adăugate în iaurt)

Cum am procedat:

  • am trecut bine fiecare felie de piept de pui prin iaurt și ulterior prin făina de soriz
  • am așezat fiecare felie în tavă, pe hârtie de copt
  • am copt (în cuptorul preîncălzit) la 130 de grade pentru 30 de minute (fără ventilație) – devin ușor aurii
  • noi am servit cu o salată de crudități asezonată cu suc de lămâie și ulei de nucă

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.