Uneori îmi e poftă de mâncarea tradițională și o gătesc în casă, dar mereu îi fac niște modificări încât să fie mai prietenoasă cu stomăcelele tuturor. Astăzi a venit momentul papricașului de pui să fie adaptat.
Ingrediente:
- carne de pui (eu am avut 2 pulpe întregi pe care le-am tăiat în jumătate)
- 1 ceapă mică
- 1/2 ardei gras roșu
- 1 lingură rasă de făină fără gluten sau 2 lingurițe de amidon (eu am folosit făină de ovăz fină)
- 4 linguri de smântână vegetală (eu am folosit o smântână de ovăz)
- un pumn de pătrunjel verde proaspăt tocat
- condimente (eu am folosit boia de ardei dulce și sare +1)
Cum am procedat:
- am înăbușit în 2 linguri de apă ceapa tăiată solzișori
- când ceapa a fost ușor înmuiată am pus 1 lingură de boia, sare, ardeiul tăiat cubulețe mici și bucățile de carne; am amestecat de câteva ori și apoi am completat cu apă (cam până la jumătatea bucăților de carne)
- am gătit carnea 45 de minute, la foc mic, cu capac, întorcând frecvent bucățile; la nevoie mai completați cu apă
- am amestecat într-un bol făina cu smântâna și o lingură de pătrunjel
- când carnea a fost fiartă, am adăugat amestecul de smântână și am amestecat energic; am mai gătit încă 5 minute
- după 5 minute am stins focul și am lăsat la răcit cu capacul pus; când a fost parțial răcit am mai adăugat pătrunjel verde
- noi am servit cu mămăliguță
No Comments