Carne, pește sau fructe de mare

Piept de rață cu piure de țelină și sos de merișoare

octombrie 18, 2021

Nu cumpar des carne de rata, dar pe la 2 saptamani tot o regasim in alimentatia noastra. Mai des decat pe cea de porc, desi sotul o prefera ratei. El prefera vita mai presus de orice. Eu, puiul sau pestele. Iar Mara…ei bine, ei ii place oul.

Ingrediente:

  • 1/2 piept de rata (ar fi cam 2/3 portii de copil)
  • 200 gr telina
  • 1/2 morcov
  • 1 tija mica de praz
  • 1 catel usturoi mare
  • 30 gr unt
  • 150 gr merisoare
  • 50 ml suc de mere
  • 1 lgita sirop de curmale

Cum am procedat:

  • eu am gatit legumele si pieptul de rata in multicookerul Ninja Foodie
  • am pus legumele acoperite cu apa in vasul ninja, iar deasupra cosul de grill in care am asezat pieptul de rata, pe o hartie de copt
  • am gatit legumele si pieptul de rata pe presiune 20′, cu eliberare naturala a presiunii
  • am scos legumele, dar am lasat apa in oala, si am lasat in continuare pieptul de rata inca 15′ pe functia bake la 180gr
  • intre timp, am pus sosul pe foc, merisoarele, impreuna cu sucul de mere si siropul de curmale si am gatit pana cand sosul a devenit cremos, un sos gros
  • am pus legumele in chopper impreuna cu untul, 1-2 lg de apa si vajjj-vaajjj
  • pieptul de rata a fost servit cu piureul de telina si sosul de merisoare

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.