Nu cumpar des carne de rata, dar pe la 2 saptamani tot o regasim in alimentatia noastra. Mai des decat pe cea de porc, desi sotul o prefera ratei. El prefera vita mai presus de orice. Eu, puiul sau pestele. Iar Mara…ei bine, ei ii place oul.
Ingrediente:
- 1/2 piept de rata (ar fi cam 2/3 portii de copil)
- 200 gr telina
- 1/2 morcov
- 1 tija mica de praz
- 1 catel usturoi mare
- 30 gr unt
- 150 gr merisoare
- 50 ml suc de mere
- 1 lgita sirop de curmale
Cum am procedat:
- eu am gatit legumele si pieptul de rata in multicookerul Ninja Foodie
- am pus legumele acoperite cu apa in vasul ninja, iar deasupra cosul de grill in care am asezat pieptul de rata, pe o hartie de copt
- am gatit legumele si pieptul de rata pe presiune 20′, cu eliberare naturala a presiunii
- am scos legumele, dar am lasat apa in oala, si am lasat in continuare pieptul de rata inca 15′ pe functia bake la 180gr
- intre timp, am pus sosul pe foc, merisoarele, impreuna cu sucul de mere si siropul de curmale si am gatit pana cand sosul a devenit cremos, un sos gros
- am pus legumele in chopper impreuna cu untul, 1-2 lg de apa si vajjj-vaajjj
- pieptul de rata a fost servit cu piureul de telina si sosul de merisoare
Pofta buna!
No Comments