Pentru ca fursecurile din dovleac copt au fost la mare cautare si am primit muuulte, muulte feedback-uri pozitive din partea voastra🎉, continuam in pasi de dans, aceeasi tema. Modificam putin ingredientele, pastram textura si punem niste “moțuri”:)).
Ingrediente:
- 100 gr faina 650
- 50 gr unt
- 1 ou
- 120 gr dovleac copt
- 1 lg unt de arahide Papamigdal
- optional: bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
Deasupra, cu ajutorul unui pos am pus niste moțuri formate din branzica (eu am folosit mascarpone) amestecata cu putina faina de cocos (4 lingurite branza: 1 lingurita faina cocos). A, da! Si niste seminte de canepa🙈
Cum am procedat:
- am copt un dovleac simpatic, de marimea unei mingi de handbal 30’/180*. L-am lasat la racit. O parte l-am folosit la fursecuri iar din cealalata parte am facut o supa crema.
- faina am amestecat-o cu untul, rezultatul fiind un aluat nisipos. Am adaugat dovleacul facut piure, oul si untul de arahide. Am obtinut un aluat lipicios, care se intinde si pe care va sfatuiesc sa nu incercati sa-l modelati in maini. Il puteti pune in tava tapetata cu hartie de copt fie cu ajutorul unei linguri (cum am procedat eu), umezita la fiecare folosire intr-un pahar cu apa, fie cu ajutorul unui pos (sau o punga taiata la unul din capete).
- asadar, cu ajutorul unei linguri am pus aluatul in tava, sub forma unor migiunte de dimensiunea unei nuci. In mijlocul fiecarui viitor fursec am pus cate un moț mic facut din branza amestecata cu faina de cocos. De ce faina de cocos? Pentru ca, avand o capacitate mare de a absorbi lichid, faina de cocos va absorbi din zerul lasat de branzica la cald, astfel incat acesta nu va cobori in aluatul de fursec si sa-l “compromita” textural. N-aveti faina de cocos, incercati cu fulgi de cocos macinati fin sau putin gris.
- am presarat niste seminte de canepa peste moțate😃 si le-am copt in cuptorul preincalzit la 170*, 20-25’, pana s-au rumenit usor deasupra.
Sa aveti pofta maaare!!!
No Comments