Odata cu introducerea gustarilor în meniul piticului, cresc si provocarile. Pe langa accesibilele si vitaminoasele fructe, isi fac loc iaurturile, kidscuitii, “saratelele” si mai nou, fragezelele🙈.
Fragezelele sunt o specie aparte de saratele, facute dintr-un aluat fraged – facut in casa si care bineinteles sunt si ele imbogatite cu legume si branzica.
Ingrediente:
Aluat:
- 100 gr faina 650
- 40 gr unt
- 1 lg iaurt ( puteti pune ai o lingura smantana sau 1 ou)
Umplutura poate fi extrem de variata, in functie de preferintele piticului sau de ceea ce aveti la indemana. Pentru cantitatea de mai sus:
- spanac+branza+cepsoara: o mana de spanac oparit+1 lg branza+cateva fire cepsoara
- morcov ras+ branza+ cepsoara: 1 morcov mic razuit+1 lg branza+ cateva fire de cepsoara
- mozzarella: ~ 40 gr
Pentru umpluturile cu branza, am folosit branzica facuta in casa, cu iaurt. Reteta o gasiti aici.
Deasupra puteti presara seminte, dupa ce in prealabil ati uns fragezelele cu ou batut. (omiteți acest pas la copilasii cu alergie la ou)
Cum am procedat:
- am amestecat untul cu faina, obtinand un aluat faramicios, caruia i-am adaugat o lingura de iaurt. In cazul in care aluatul este lipicios, mai adaugati putina faina, astfel incat la final acesta sa nu se lipeasca deloc. Lasati aluatul 1/2 ora la odihnit, in frigider
- cu un sucitor, am intins aluatul intr-un strat subtire – dreptunghiular, am pus compozitia pe care am ales-o pentru umputura pe jumatate din acesta iar cealalta jumatate am impaturit-o peste cea cu compozitia.
- cu un pinten sau cu un cutit am taiat aluatul împaturit in fasii de 2 cm grosime. Am luat fiecare fasie in parte si am rasucit-o. Deasupra le-am uns cu ou batut si am presarat niste seminte de susan. Mai multe informatii despre susan si beneficiile oferite – aici.
- am invitat fragezelele in cuptorul preincalzit la 170*, pentru 15-20’
- merg perfect ca gustare sau servite la cina alaturi de un iaurt
📌 Mai multe retete de kidscuiti gasiti aici.
📌 O alta varianta de fragezele, gasiti aici. Fragezele rolls, cu mozzarella si rosii:)
S-aveti pitici papaciosi!❤️
No Comments