“Marea fragezeala” a inceput! Multumita Madalinei, avem si o denumire pentru noul val de fragezit in masa!😃 In cazul in care ridicati din spranceana, nestiind la ce ma refer, va lamuresc eu, acusica.
Pe grupul nostru – My Babyfood, s-a declansat o noua actiune de gatit in masa! Daca epoca Sofficini pare a fi apus, o noua etapa babyfood-ista a inceput: cea a fragezelelor. Mamici din toate colturile si-au pus sortu’ n brau, manutele la treaba (chiar si ale piticilor, nu-i asa Tasha?) si au modelat fragezele-n fel si chip. Am descoperit tot felul de umpluturi, care de care mai woow! Iar rezultatul a fost maxim apreciat – atat de catre piticii destinatari, cat si de restul familiei. Ceea ce nu poate decat sa-mi aduca o mare bucurie!!❤️
Revin cu aluatul de fragezele, intr-o alta “forma” si anume aceea de rolls. Asta pentru ca, pentru umplutura de mai jos (cea intalnita frecvent ca topping pentru pizza: rosii si mozzarella) – forma rulata permite o mai buna pastrare a ingredientelor, in special a sosului de rosii.
Ingrediente:
- aluat de fragezele (100 gr faina 650, 40 gr unt, 1 lg iaurt/smantana)
- sos rosii
- mozzarella
- cepsoara
- ou pentru uns
- seminte de canepa
Cum am procedat:
- am pregatit aluatul pentru fragezele. L-am lasat la rece 30’
- proaspat scos din frigider, l-am intins intr-o foaie subtire, l-am acoperit cu sos de rosii, dupa care am ras mozzarella si am presarat cepsoara maruntita. Am inceput sa-l rulez de la un capat la celalalt, obtinand astfel o rulada. Cu ajutorul unui cutit, am portionat rulada in bucatele de doua degete grosime, pe care le-am asezat in tava acoperita cu hartie de copt. Le-am aplatizat usor si le-am uns cu ou batut. Semintele de canepa le puteti presara acum sau dupa ce sunt coapte.
- am introdus fragezelele in cuptorul preincalzit la 180*/30’ – pana se rumenesc frumos deasupra.
📌 De obicei, sosul de rosii il avem pregatit in casa de catre bunica, inca din toamna (varianta prietenoasa). Daca nu-l aveti la indemana, puteti sa-l pregatiti voi, punand niste rosii la fiert, pana se formeaza un sos – pe care ulterior il strecurati, pentru a inlatura cojile si semintele. Daca rosiile sunt acrisoare, puteti adauga 1-2 curmale maruntite, in timp ce fierb. Pentru un plus de gust, va recomand sa adaugati compozitiei ardei rosu si ceapa!🙈
O alta varianta de sos de rosii este cea in care rosiile sunt coapte in cuptor. Isi pastreaza foarte bine gustul. La final – le decojiti, le blenduiti sau le pasati, iar daca vreti sa scapati de seminte – le dati printr-o strecuratoare:).
Sa aveti copilasi sanatosi!❤️
No Comments