Îmi plac extrem de mult chiftelele, dar nu pot să le consum prăjite. Din această cauză, foarte frecvent le gătesc la cuptor. Astăzi avem chifteluțe de pui la cuptor!
De ce aveți nevoie:
- 250 g carne de pui (eu am folosit amestec de piept și pulpă – tocată în casă)
- 1 cartof alb mare
- 1 morcov mare
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- pătrunjel verde
Cum am procedat:
- cartoful alb l-am curățat și l-am răzuit fin. Ulterior am stors foarte bine în pumni cartoful răzuit.
- am adăugat peste cartof morcovul răzuit, usturoiul tocat, pătrunjelul verde tăiat fin la cuțit, oul crud și carnea de pui. Le-am amestecat bine.
- am pus amestecul în tava tapetată cu hârtie de copt. Eu le-am dat forma perfectă cu un inel de bucătărie, dar puteți să le modelați în mână
- chiftelele au stat la cuptor pentru cca 20 de minute
♥ Chifteluțele se pot servi atât calde, cât și reci.
♥ Noi le-am servit alături de o salată de verdețuri cu dressing din smântână de caju și ierburi aromatice (smântâna amestecată cu busuios, oregano și puțin usturoi crud)
♥ Pe blog găsiți mai multe rețete de chiftele: cu somon (aici), pui și ardei gras (aici), quinoa (aici), pui (aici).
♥ Aici găsiți și niște idei prin care să aveți chifteluțe delicioase, deloc uscate.
P.S.: ardeiul chilly era doar pentru fotografie
1 Comment