La noi aceste chifteluțe sunt un preparat consumat frecvent. Le consumăm fie reci, alături de salate, fie calde alături de legume gătite.
Rețeta de astăzi e despre chifteluțe de pui cu legume. Am renunțat de mult timp la a consuma chiftele prăjite în ulei, deci cele pe care le propun sunt gătite la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Lista de ingrediente arată cam așa:
- 250 g carne tocată de pui (eu prefer să toc pulpă dezosată acasă)
- 2 cartofi medii
- 1 morcov mic
- 2 căței de usturoi
- 1 ou
- 2 linguri pătrunjel verde proaspăt, tocat la cuțit
- opțional (2+): sare și piper
Cum am procedat:
- Am curățat cartofii de coajă și i-am răzuit fin. Ulterior am stors cartofii răzuiți de lichid.
- Am curățat și răzuit fin morcovii și usturoiul.
- Am pregătit din timp o tavă, pe fundul căreia am pus hârtie de copt.
- Într-un bol am amestecat riguros toate ingredientele. Am format cu mâna biluțe din compoziția obținută și le-am așezat elegant în tavă.
- Chifteluțele au stat în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.
Le puteți servi cu o salată de crudități, un mix de legume gătite sau un piure fin.
7 Comments
Buna! In compozitia chiftelutelor, totul se pune crud…Nu? Nu se fierb cartofii morcovii si nici carnea înainte? 🙂 multzam!
Da, Nicoleta – totul crud.
Pofta mare!❤️
Buna ! Pot sa pun chia in loc de ou ? Oare ies prea tari ???
Hey! Nu am incercat, insa poti sa incerci linistita. Nu oul face chiftelutele moi, doar leaga – efect pe care il obtii si cu chia😘
Buna, Simona. La cate grade trebuie sa fie cuptorul?
180* 🤗
Am incercat reteta si nu stiu ce am facut gresit, dar daca nu as sti sigur ca am pus pui, as jura ca sunt din peste 😅