Carne, pește sau fructe de mare

Chifteluțe de pui și legume

martie 25, 2021

Eu mă declar fan convins chifteluțe: cu sos/fără sos, de pui, pește, carne roșie sau legume – sunt clar pe lista preferințelor mele. Astăzi cei de la Two hungry little brothers aduc în colecția MyBabyFood o rețetă nouă, fără ou, gluten sau lactate. Mai multe rețete de la ei găsiți aici și aici.

„Nu-i nimic daca pruncii vostri refuza salata si prefera doar cartofii pentru ca am ascuns niste legume in chiftele. Pe langa nutrientii pe care le ofera aceste legume, ele fac chiftelele sa iasa fragede si suculente chiar daca nu sunt prajite.
Si sa va mai zic ceva: nu contin nici ou, nici gluten si desigur, nici lactate.

Ingrediente:

  • 800 g pulpe de pui superioare fara piele sau os pe care le tocati in chopper (sau carne de pui gata tocata)
  • 1 ceapa micuta tocata fin sau data pe razatoare
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1/2 dovlecel ras marunt si scurs bine
  • 1/2 morcov ras marunt si scurs bine
  • 1 lgt boabe de mustar macinate amestecate cu zeama de lamaie (sau mustar homemade, reteta aici)
  • 30g fulgi fini de ovaz (pentru varianta fara gluten trebuie sa fie certificati)
  • 2 lg ulei presat la rece
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu fara aluminiu
  • 1 lgt cu vf de boia dulce, 1 lgt rasa de chimen, ierburi aromatice la alegere

Se amesteca toate ingredientele cu mana si se modeleaza chiftele cu maine umezite.

LA NINJA:
Se aseaza chiftelele in cosul de air crisp cu hartie de copt in el.
Porniti functia “Bake”, 200 grade, 18-20min (le intoarceti dupa 13-15 min)

LA CUPTOR:
Asezati chiftelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coaceti la 200 grade pana sunt frumoas rumenite. Le intoarceti la jumtatatea timpului.

Serviti alaturi de o salata de cruditati si un sos din tahini, mustar homemade, 1 lg ulei de masline si apa (cat sa obtineti textura dorita).”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.