Legume și leguminoase

Tarte-ntoarse

octombrie 10, 2023

Nu stiu a cui a fost ideea, dar ne-au placut si sigur mai facem. Noi le-am servit la cina impreuna cu salata, dar merg si la mic dejun sau pranz. Le puteti adapta toppingul in functie de preferintele, cu rosii, smochine, branzeturi, etc.

Ingrediente

  • Un foitaj, reteta de aici
  • 6-7 cepe tinere mici
  • 2-3 lgita sirop de curmale
  • 2-3 lgita zeama de lamaie
  • parmezan sau alta branza
  • 1 galbenus
  • seminte de mac

Cum am procedat

  • am taiat ceapa feliute si am decupat aluatul in dreptunghiuri – puteti face ce forma doriti
  • am pregatit tava si am asezat o foaie de copt
  • am uns din loc in loc hartia cu sirop de curmale si zeama de lamaie, am adaugat deasupra ceapa si parmezanul ras (cat doriti) si am acoperit cu aluatul de foitaj
  • cu o furculita, am sigilat marginile, am uns cu galbenus si am adaugat semintele de mac
  • am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 20’
  • am lasat tartele sa se raceasca putin si le-am scos din tava

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.