Desi e vara si cald, nu refuzam niciodata o supa calduta sau o ciorba, iar Mara e fan “zemuri” de ceva vreme. Supele de galuste imi amintesc de copilarie cand mama facea dintr-un pui vreo doua-trei feluri de mancare…timpuri frumoase, dar cu greutatile de atunci pentru parinti.
Well, nu despre amintirile acelor vremuri este vorba, ci despre supa…sa revenim la supele noastre. 😀
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui BIO
- 6 aripi BIO
- 1 ceapa mare alba
- 3 morcovi
- 1 bucatica de telina
- 1 pastarnac micut
- 1 mana de mazare congelata (aplatizata pentru cei mici)
- 1 mana de pastai verzi congelate
- pentru galuste: 1 ou de 65 gr (cantarit cu tot cu coaja), 45 gr gris din grau dur, 1 vf lgita turmeric, 1 lg ulei de masline presat la rece
Cum am procedat:
- am pus carnea de pui spalata si taiata bucati la fiert, iar dupa primul clocot, am aruncat apa si am continuat fierberea intr-o apa curata
- am adaugat legumele taiate rondele/bucati, ceapa intreaga, mazarea si pastaile
- odata fierte, puiul si legumele, am purces la infaptuirea galustelor: am amestecat oul cu grisul, uleiul si turmericul si am lasat cateva minutele ca amestecul sa se odihneasca…era oleaca obosit 😀
- am dat focul la mic si, cu lingura putin umezita in supa, am luat cate putin din aluatul de galuste si le-am lasat sa cada in supa; nu se iau cantitati mari, galustele se umfla prin fierbere
- dupa epuizarea aluatului, am lasat supa sa ajunga la punctul de fierbere si am oprit aragazul
- am acoperit cu un capac imediat si am lasat inca vreo 10’ oala acoperita ca sa se umfle / pufoseasca galustele, dupa care am dat iama in ea
Pofta buna!
No Comments