Dulcegării Patiserie

Foitaj cu “ciocolata”

septembrie 25, 2020

Foitaj mai rapid decat acesta, va spun eu, nu exista…🙈
Pe mine m-ati pierdut la impachetari, despachetari si raspachetari…so, foitaj neimpachetat. Si, pe deasupra, din doar doua ingrediente!

Ingrediente:

  • 250 gr smantana grasa 33%-36% (nu smantana lichida, smantana fermentata)
  • 180 – 200 gr faina tip 650

Umplutura:

  • 150 gr nuca macinata
  • 100 ml lapte de migdale
  • 1 lgita amidon tapioca sau 1 lg faina tip 650
  • 3 lgite piure de curmale
  • 30 gr unt
  • 1 lg pudra de roscove
  • 3 lg fulgi de cocos (in fct de textura)

Optional: 1 galbenus pentru uns

Cum am procedat:

  • prima data, am framantat aluatul pe care l-am lasat la rece aprox 1h
  • intre timp, am pregatit crema: am tocat/rasnit nucile in prealabil hidratate si usor coapte in cuptor
  • dupa ce am rasnit nucile, le-am pus pe foc impreuna cu laptele, pastrand foarte putin lapte pe care l-am amestecat cu pudra de roscove si amidonul
  • am turnat deasupra si amestecul de amidon, piureul de curmale si am amestecat continuu, pana cand compozitia s-a ingroasat
  • la final, am adaugat untul si am omogenizat, iar in fct de compozitie si fulgii de cocos, eu am pus toate cele 3 lg; compozitia trebuie sa fie ca cea pentru umplut cozonacii
  • am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma dreptunghiulara
  • am umplut aluatul cu crema de nuci, am rulat si taiat rulourile pe care le-am uns cu galbenus – in caz de alergie la ou, puteti sari peste acest pas
  • am copt melcii la 190 grade (cuptor preincalzit) timp de 30-35’ sau pana cand devin aurii

*ca sa manevrez aluatul, care este lipicios, am uns mainile cu ulei

*puteti umple foitajul cu orice altceva va place

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.