Foitaj mai rapid decat acesta, va spun eu, nu exista…🙈
Pe mine m-ati pierdut la impachetari, despachetari si raspachetari…so, foitaj neimpachetat. Si, pe deasupra, din doar doua ingrediente!
Ingrediente:
- 250 gr smantana grasa 33%-36% (nu smantana lichida, smantana fermentata)
- 180 – 200 gr faina tip 650
Umplutura:
- 150 gr nuca macinata
- 100 ml lapte de migdale
- 1 lgita amidon tapioca sau 1 lg faina tip 650
- 3 lgite piure de curmale
- 30 gr unt
- 1 lg pudra de roscove
- 3 lg fulgi de cocos (in fct de textura)
Optional: 1 galbenus pentru uns
Cum am procedat:
- prima data, am framantat aluatul pe care l-am lasat la rece aprox 1h
- intre timp, am pregatit crema: am tocat/rasnit nucile in prealabil hidratate si usor coapte in cuptor
- dupa ce am rasnit nucile, le-am pus pe foc impreuna cu laptele, pastrand foarte putin lapte pe care l-am amestecat cu pudra de roscove si amidonul
- am turnat deasupra si amestecul de amidon, piureul de curmale si am amestecat continuu, pana cand compozitia s-a ingroasat
- la final, am adaugat untul si am omogenizat, iar in fct de compozitie si fulgii de cocos, eu am pus toate cele 3 lg; compozitia trebuie sa fie ca cea pentru umplut cozonacii
- am scos aluatul de la rece si l-am intins sub forma dreptunghiulara
- am umplut aluatul cu crema de nuci, am rulat si taiat rulourile pe care le-am uns cu galbenus – in caz de alergie la ou, puteti sari peste acest pas
- am copt melcii la 190 grade (cuptor preincalzit) timp de 30-35’ sau pana cand devin aurii
*ca sa manevrez aluatul, care este lipicios, am uns mainile cu ulei
*puteti umple foitajul cu orice altceva va place
Pofta buna!
2 Comments
Buna! Oare cum as putea sa fac aluatul sa fie fara lactate? Ar merge cu crema de cocos sau cu partea grasa dintr-o conserva de cocos?
Buna, nu am incercat si nici nu am vazut reteta incercata asfel in grupul MyBabyFood.