Carne, pește sau fructe de mare

Somon în foitaj

ianuarie 4, 2023

Pentru masa de Revelion, am ales sa servim peste, somon cu spanac si foitaj. Eu am descoperit un aluat de foitaj curat, cu unt, asa ca nu l-am facut in casa, dar pentru copilasii mai mici puteti face aluatul rapid, reteta aici.

Ingrediente:

  • 1 aluat foitaj
  • 350 gr somon gatit (eu l-am facut in cuptor, 15’ la 170 gr)
  • sare si piper (2 ani+)
  • usturoi pudra
  • 150 gr branza cremoasa de capra
  • 100 gr spanac proaspat
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 1 catel usturoi
  • 1 galbenus

Cum am procedat:

  • odata gatit somonul, l-am facut bucatele cu o furculita si l-am lasat deoparte
  • am pus in tigaie spanacul proaspat, lg de ulei, putina apa, usturoiul pisat si zeama de lamaie si am gatit la foc mic pana cand spanacul a devenit moale (eu am folosit baby spanac) si lichidul s-a evaporat de tot
  • am amestecat spanacul impreuna cu branza de capra
  • am intins foaia de foitaj in tava tapetata cu o foaie de copt
  • am adaugat pe mijloc (ca in foto) branza si spanacul, iar deasupra somonul maruntit, putina sare/piper si praf de usturoi
  • am taiat aluatul pe partile ramase libere (vezi foto) si am “imbracat” umplutura
  • am uns cu galbenus si am adaugat semintele deasupra
  • am copt timp de 30’ la 190 gr, caldura sus-jos
  • am servit cu salata

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.