E prima data când fac gulaș de peste, mărturisesc! Nu voiam borș, ci supa asta mai groasa pe care o mai savurez câteodată la un restaurant din Timisoara. Sau când mergeam la Szeged. Imi era groaza sa o fac acasă: supa, oase, bla-bla-bla! Da, necesita oarecare atenție, insa gustul meeeerita din plină! Ca o fi gulaș, ca o fi o supa crema cu ‘crutoane’ din bucăți de peste, nici ca mai contează! Contează faptul ca: bun, peste, diversitate, babyfriendly! Asta-i avantajul sa te fi declarat din start “fara diploma” de bucătar! Faci ce vrei in bucataria ta, fara sa te ia nimeni la rost ca ai “dezintegrat” o ditamai rețeta tradiționala!:)) Riscul? Sa iasă ceva nemaipomenit de bun! Pe gustul tău! Si sănătos!
Ingrediente:
- 1 cap de somn si câteva fileuri de somn, aproximativ 500 gr peste (sau un amestec somn:crap)
- 1 ceapa mare
- 1 -2 căței de usturoi
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 1 ardei capia copt
- 2 morcovi
- 1 cartof
- 3 roșii cherry si 2 lg pasta de roșii (sau bulion)
- 2,5 l apa/supa de legume
- Un praf de sare (2+)
- o lingurița boia dulce
- 2-3 boabe de piper (vor fi scoase la final)
- o foaie de dafin (scoasă si ea la final)
Cum am procedat:
- am înăbușit ceapa si usturoiul 2-3’, apoi am adaugat ardeiul (crud si copt), morcovii, boabele de piper, boiaua, dafinul si capul de somn. Am adaugat roșiile, pasta de roșii, apa fierbinte/supa si am lăsat compoziția sa se gătească lent, cu capac. După aproximativ 25’, am adaugat cartofii. Tot acum am scos capul de peste din cratita. Acesta se gătește relativ repede si cum era si tăiat in doua, am preferat sa-l scot afara, pentru a nu se împrăștia oscioare in supa. Am continuat fierberea pentru încă 15-20’, pana s-au gătit si cartofii.
- odata fierte legumele, am strecurat supa iar in amestecul grosier de legume am “search-uit” eventualele oscioare. Apoi am introdus supa si legumele in Nutribullet si le-am invitat sa se învârtă nițeluș!:)) Rezultatul? O supa crema delicioasa! Am repus-o pe foc, am mai “diluat-o” cu putina apa fierbinte, iar in momentul in care a ajuns la punctul de fierbere, am adaugat fileurile de peste. Am continuat fierberea pentru încă 15’, din acest moment. Am servit cu muuuult patrunjel proaspăt! Mare rasfat! Tata si-a pus niste fulgi de ardei iute in farfurie! Mniom!
Sa avem copilași sanatosi!
No Comments