Carne, pește sau fructe de mare

Tocăniță de pește biban

decembrie 8, 2021

Am gasit biban proaspat in magazin, numai ce il descarcasera din masina frigorifica. Doamna ma cunoaste si imi spune mereu ce peste sa iau, daca e proaspat, de crescatorie sau nu, bio sau ne-bio. In fine, aseara, m-am dus dupa somon si am iesit cu bibanul. Si cum pestele bun se face si mai bun intr-un mod simplu, iaca, simplu l-am facut.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mica-medie
  • 1 catel usturoi (sau 2)
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lgita oregano uscat
  • 400 gr rosii pasate
  • 350 gr peste biban file (merge cu orice alt tip de peste)
  • 1 lg ulei de masline extravirgin
  • cateva masline kalamata fara samburi (optional)
  • cateva rosii cherry (optional)
  • 1 lg plina de amidon tapioca (sau faina)

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa si usturoiul in putina apa si lg de ulei
  • am adaugat rosiile cherry feliate, rosiile pasate, frunza de dafin si lgita de oregano si am lasat 5’ la foc mic, amestecand din cand in cand
  • am adaugat bucatile de peste date prin putin amidon / faina si maslinele kalamata fara samburi, am acoperit cu un capac si am lasat la foc mic, 20’
  • am servit cu painica prajita

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.