Am gasit biban proaspat in magazin, numai ce il descarcasera din masina frigorifica. Doamna ma cunoaste si imi spune mereu ce peste sa iau, daca e proaspat, de crescatorie sau nu, bio sau ne-bio. In fine, aseara, m-am dus dupa somon si am iesit cu bibanul. Si cum pestele bun se face si mai bun intr-un mod simplu, iaca, simplu l-am facut.
Ingrediente:
- 1 ceapa mica-medie
- 1 catel usturoi (sau 2)
- 1 frunza de dafin
- 1 lgita oregano uscat
- 400 gr rosii pasate
- 350 gr peste biban file (merge cu orice alt tip de peste)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- cateva masline kalamata fara samburi (optional)
- cateva rosii cherry (optional)
- 1 lg plina de amidon tapioca (sau faina)
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa si usturoiul in putina apa si lg de ulei
- am adaugat rosiile cherry feliate, rosiile pasate, frunza de dafin si lgita de oregano si am lasat 5’ la foc mic, amestecand din cand in cand
- am adaugat bucatile de peste date prin putin amidon / faina si maslinele kalamata fara samburi, am acoperit cu un capac si am lasat la foc mic, 20’
- am servit cu painica prajita
Pofta buna!
No Comments