Mie mi-a fost pofta dupa ce am vazut la o emisiune asa ceva. Asa ca, am pregatit o mamaliguta cap-coada si am transformat-o in betisoare delicioase. Stiti mamaliga aia coapta de bunici pe plita iarna?! Eiiii, ce amintiri! Doar ca asta e mai modernizata nitelus. Puteti recicla o mamaliguta ramasa de la pranz, la fel de bine.
Ingrediente:
- o mamaliguta, reteta aici
- 1 cubulet mic de unt
- 30 gr parmezan
- 1 lg buna ierburi uscate (oregano, busuioc, cimbru)
- 2 lgite pudra de usturoi (dupa gust)
- 1 lg rasa seminte de canepa
- 2 lg fulgi de drojdie inactiva
Cum am procedat:
- dupa ce am gatit mamaliga, am adaugat cubul de unt si parmezanul si am omogenizat bine
- am asezat mamaliga intr-un recipient de forma patrata, in strat subtire, niveland-o, si am lasat-o la racit
- dupa, am taiat mamaliguta in betisoare pe care le-am trecut prin amestecul de ierburi, pudra de usturoi, seminte si fulgi, imprimand bine toppingul in mamaliguta ca sa nu cada la copt
- am asezat mamaliguta pe foaie de copt in tava de cuptor si am copt timp de 30’ la 180 gr, intorcandu-le dupa 20’
- am servit cu sos de iaurt, ardei
Pofta buna!
No Comments