Cereale, pseudocereale și derivate

Mămăligă coaptă

octombrie 10, 2022

Mie mi-a fost pofta dupa ce am vazut la o emisiune asa ceva. Asa ca, am pregatit o mamaliguta cap-coada si am transformat-o in betisoare delicioase. Stiti mamaliga aia coapta de bunici pe plita iarna?! Eiiii, ce amintiri! Doar ca asta e mai modernizata nitelus. Puteti recicla o mamaliguta ramasa de la pranz, la fel de bine.

Ingrediente:

  • o mamaliguta, reteta aici
  • 1 cubulet mic de unt
  • 30 gr parmezan
  • 1 lg buna ierburi uscate (oregano, busuioc, cimbru)
  • 2 lgite pudra de usturoi (dupa gust)
  • 1 lg rasa seminte de canepa
  • 2 lg fulgi de drojdie inactiva

Cum am procedat:

  • dupa ce am gatit mamaliga, am adaugat cubul de unt si parmezanul si am omogenizat bine
  • am asezat mamaliga intr-un recipient de forma patrata, in strat subtire, niveland-o, si am lasat-o la racit
  • dupa, am taiat mamaliguta in betisoare pe care le-am trecut prin amestecul de ierburi, pudra de usturoi, seminte si fulgi, imprimand bine toppingul in mamaliguta ca sa nu cada la copt
  • am asezat mamaliguta pe foaie de copt in tava de cuptor si am copt timp de 30’ la 180 gr, intorcandu-le dupa 20’
  • am servit cu sos de iaurt, ardei

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.