Stiti cum a fost orezul asta?! S-a mancat ca si cum nu a existat niciodata. Eu si tata am impartit o portie, deh, cica vrem sa aratam bine de sarbatori, asa ca mancam putin…sper sa nu fie degeaba chinul asta, mananc o oala dupa sarbatori 😄😄
Ingrediente: (2 portii)
- 65 gr orez (eu am folosit orez pentru lapte)
- 300-350 ml lapte (integral animal sau vegetal)
- 2 maini nuci
- 1 galbenus
- 1 lgita plin amidon nemodificat genetic
- 3 lgite pudra de roscove
- 1 prafulet vanilie
- 3 – 4 lg sirop de curmale (in fct de varsta copilului, copilasilor micuti, sub 2 ani, 1 -2 lgite sunt suficiente)
- 2 lg smantana lichida (sau lapte) (integral animal / vegetal pentru aplv)
- Zeama de la o clementina moale
Cum am procedat:
- am dat orezul bine spalat intr-un clocot in apa, am scurs apa si l-am spalat din nou
- am pus laptele pe foc impreuna cu nuca maruntita
- cand a inceput sa faca margelute, am adaugat orezul deja dat intr-un clocot si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand bobul se inmoaie
- am pregatit amestecul de budinca din galbenus, roscova, amidon, sirop de curmale, vanilie si smanantana lichida
- am adaugat crema de budinca peste orez si am gatit inca vreo cateva minute
- la final, am adaugat zeama de clementina si am omogenizat
- am servit cu extra de roscova 🥰
Pofta buna!
No Comments