Cereale, pseudocereale și derivate

Orez cremos cu budincă de “cioco”

noiembrie 14, 2021

Stiti cum a fost orezul asta?! S-a mancat ca si cum nu a existat niciodata. Eu si tata am impartit o portie, deh, cica vrem sa aratam bine de sarbatori, asa ca mancam putin…sper sa nu fie degeaba chinul asta, mananc o oala dupa sarbatori 😄😄

Ingrediente: (2 portii)

  • 65 gr orez (eu am folosit orez pentru lapte)
  • 300-350 ml lapte (integral animal sau vegetal)
  • 2 maini nuci
  • 1 galbenus
  • 1 lgita plin amidon nemodificat genetic
  • 3 lgite pudra de roscove
  • 1 prafulet vanilie
  • 3 – 4 lg sirop de curmale (in fct de varsta copilului, copilasilor micuti, sub 2 ani, 1 -2 lgite sunt suficiente)
  • 2 lg smantana lichida (sau lapte) (integral animal / vegetal pentru aplv)
  • Zeama de la o clementina moale

Cum am procedat:

  • am dat orezul bine spalat intr-un clocot in apa, am scurs apa si l-am spalat din nou
  • am pus laptele pe foc impreuna cu nuca maruntita
  • cand a inceput sa faca margelute, am adaugat orezul deja dat intr-un clocot si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand bobul se inmoaie
  • am pregatit amestecul de budinca din galbenus, roscova, amidon, sirop de curmale, vanilie si smanantana lichida
  • am adaugat crema de budinca peste orez si am gatit inca vreo cateva minute
  • la final, am adaugat zeama de clementina si am omogenizat
  • am servit cu extra de roscova 🥰

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.