Cereale, pseudocereale și derivate

Terci Ferrero Rocher

ianuarie 4, 2022

Desi cand era mica, Mara manca terci pe paine, vorba romanului, dupa ce s-a marit…mmm, intra mai greu terciul, dar tot incerc sa i-l ofer 1-2 dati pe saptamana. Partea buna e ca nu spune nu, dar nici nu sare in sus de bucurie. De mancat mananca, asa ca ma pot declara multumita.

Ingrediente:

  • 30 gr fulgi de ovaz
  • 250 ml lapte (animal sau vegetal)
  • 2 lg sanatoase unt de migdale (sau alt unt de oleaginoase)
  • 2 lg sirop de curmale (mai putin in cazul copilasilor mai mici sau omiteti)
  • 1 lg pudra de roscove sau cacao (5ani+)
  • 1 mana de nuci + 2/3 nuci maruntite
  • 1 vf lgita purda de vanilie

Cum am procedat:

  • am pus in tigaie fulgii impreuna cu laptele, untul de migdale, carobul (cacao), siropul de curmale si cele 2-3 nuci maruntite si am gatit pana cand fulgii s-au umflat, omogenizand bine
  • am adaugat pudra de vanilie la final pentru a-si pastra aroma
  • am adaugat deasupra in farfurie mana de nuci maruntite

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.