Dintre tipurile de peste, nu stiu care ar fi preferatul meu. Sa fie clar fara oase. Ma trag din neam de la Dunare, iar copilaria mea a mirosit a peste, in special crap sau novac. Si acum imi amintesc cu ce teama mancam pestele de teama oaselor, chiar daca imi placea peste masura…macar acum, am de unde alege, cu sau fara oase. Mai degraba, fara oase, clar.
Ingrediente:
Somon
- 3 bucati somon
- 1 mana nuci pecan
- 1 mana caju
- 1 lg mustar de casa sau unul curat din comert pentru copilasii peste 2 ani
- 1 buchetel de patrunjel
Piure
- 1.5 bucata pastarnac
- 2 cartofi potriviti
- 1 catel usturoi
- 1 bucatica mica ceapa
- 3-4 fire patrunjel
- 50 ml apa in care au fiert legumele
- 50 ml ulei de masline presat la rece
Sos
- 30 gr unt nesarat
- 30 gr amidon de tapioca / porumb nemodificat genetic sau faina tip 650
- 300 ml lapte integral (sau lapte vegetal)
- 1 vf lgita turmeric
- 1 lgita seminte de mustar
- Cateva fire de marar
- Zeama de la 1/2 lamaie mare
Cum am procedat:
- pentru somon, am pus in chopper patrunjelul si nucile si am maruntit, dupa care am uns bucatile de somon cu mustar si am adaugat deasupra nucile si patrunjelul; am copt somonul in cuptorul preincalzit la 200 gr, 25’, caldura sus-jos
- pentru piure, am fiert cartoful si pastarnacul dupa care am pus toate ingredientele in blender si am pasat
- pentru sos, am pus pe foc untul, semintele se mustar, am adaugat faina si laptele si am lasat pana cand sosul s-a ingrosat asemenea unei smantani; la final, am adaugat turmericul, mararul tocat si zeama de lamaie
- bineinteles, puteti opta pentru piureul sau sosul care va place
Pofta buna!
No Comments