Eu am pregatit ruloul pentru masa de Revelion, dar cred ca nu se supara nimeni daca mancam asa ceva oricand altcandva. Merge si la pachetel, merge si alaturi de legume sau cereale sau cu salata la pranz.
Ingrediente:
- 2 piepti de pui
- 1 ceapa mare
- 10-12 rosii uscate
- 2 catei usturoi
- 1 lgita oregano
- 1 lg ulei de masline extravirgin
- 1 sforicica
- 1 foaie de copt
- 1 folie de aluminiu
- 50 ml suc de mere
- 1 lg miere bio certificata (1an+) – optional
Cum am procedat:
- prima data, am tocat ceapa si usturoiul cu ajutorul unui blender, apoi le-am inabusit in lg de ulei si putina apa pana cand a scazut apa
- am tocat maruntel rosiile uscate, le-am amestecat impreuna cu ceapa/usturoiul si oregano
- am ”batut” pieptii de pui si i-am asezat impreuna, asemenea unei paturici
- am adaugat deasupra pieptului de pui umplutura, am rulat si am legat pieptul cu sforicica
- am invelit rulada in foaia de copt, dupa care in folia de aluminiu (atat timp cat folia de aluminiu nu intra in contact cu alimentul, nu e nicio problema) si am copt in multicookerul Ninja Foodie pe functia bake timp de 30′, la 190 gr
- am desfacut folia de aluminiu si foaia de copt / folia de aluminiu am scos-o de tot, am pastrat rulada in foaia de copt
- am turnat sucul de mere amestecat cu mierea peste rulada si am copt in continuare inca 20′ la 180gr, inchizand usor hartia de copt
Pofta buna!
No Comments