Am umblat pana tarziu pe coclauri, am ajuns acasa tarziu, foame mare. Si cum la noi cand nu stim ce sa pregatim rapid, pregatim paste…well, am pregatit paste. Am ales mereu doar paste care fierb rapid, 6-7′, astfel ca nu stau prea mult nici dupa fiertul lor.
Ingrediente: (2 portii)
- 1 cana de paste (cu sau fara gluten)
- 200 gr spanac congelat
- 2 catei usturoi
- 1 lg ulei de masline + 1 extra la servit
- 1 lg zeama de lamaie
- 3 lg ton (skipejack / Katsuwonus pelamis), mai multe despre ton, aici
- seminte de canepa
Cum am procedat:
- am fiert pastele conform indicatiilor de pe pachet, apoi le-am spalat bine cu apa rece
- am pus in tigaie spanacul congelat cu putina apa si lg de ulei, am adaugat usturoiul ras si am gatit pana cand s-a evaporat apa
- am amestecat spanacul cu pastele, tonul maruntit, zeama de lamaie si lg de ulei de masline, iar la servire am adaugat semintele de canepa
- daca inlocuiti tonul cu somon sau un peste alb, se poate oferi si inainte de 1 an; in general, tonul bun este conservat, deci cu adaos de sare
Pofta buna!
No Comments