Globulete pentru bradut, sa fie oare…? 🙈
Deloc, chiftelute, bilute din ton (sau alt peste) si cartof dulce (alb), date prin fulgi de drojdie inactiva, usturoi, fulgi de ceapa si patrunjel uscat.
Tonul e un peste destul de controversat, peste de mari dimensiuni, contine mult mercur si e bine de evitat. Totusi, exista si un ton de dimensiune mica-medie, skipejack sau Katsuwonus pelamis. Eu l-am gasit o singura data proaspat (intr-un port din Olanda), altfel, doar in conserva. In conserva, in doua variante, una de la Nostromo si una de la Followfish. Va las mai jos pozele celor doua variante, cu mentiunea ca fotografia de la Followfish imi apartine, cea de la Nostromo e preluata de pe site-ul lor.
Ingrediente:
- 300 gr ton, bine scurs de lichid
- 1 cartof dulce fiert, piure
- 1 ou mic
- 1 lg patrunjel tocat
- 1 lgita fulgi de usturoi
Topping
- 3 lg fulgi de drojdie
- 1 lgita usturoi pudra
- 1 lgita ceapa pudra
- 1 lgita patrunjel uscat
Cum am procedat:
- am amestecat tonul bine scurs cu piureul de cartofi (am facut piureul cu furculita), oul si condimentele
- am format bilutele si le-am dat prin topping (amestecul de condimente si fulgi de drojdie)
- am copt chiftelutele timp de 20’ la 175 gr, dupa, le-am stropit cu putin ulei si le-am mai copt 5’ la 180 gr
Varianta de la Followfish (BPA free):


Pofta buna!
4 Comments
Fără ou s-ar putea? Cu ce as putea inlocui oul? Va mulțumesc
Buna, cartof alb sau dulce fiert.
Buna,
Fulgii de usturoi sunt diferiti de usturoiul pudra?
Multumesc
Buna, poti folosi ori una, ori alta.