Carne, pește sau fructe de mare

Chiftelute cu ton

mai 25, 2021

Globulete pentru bradut, sa fie oare…? 🙈
Deloc, chiftelute, bilute din ton (sau alt peste) si cartof dulce (alb), date prin fulgi de drojdie inactiva, usturoi, fulgi de ceapa si patrunjel uscat.

Tonul e un peste destul de controversat, peste de mari dimensiuni, contine mult mercur si e bine de evitat. Totusi, exista si un ton de dimensiune mica-medie, skipejack sau Katsuwonus pelamis. Eu l-am gasit o singura data proaspat (intr-un port din Olanda), altfel, doar in conserva. In conserva, in doua variante, una de la Nostromo si una de la Followfish. Va las mai jos pozele celor doua variante, cu mentiunea ca fotografia de la Followfish imi apartine, cea de la Nostromo e preluata de pe site-ul lor.

Ingrediente:

  • 300 gr ton, bine scurs de lichid
  • 1 cartof dulce fiert, piure
  • 1 ou mic
  • 1 lg patrunjel tocat
  • 1 lgita fulgi de usturoi

Topping

  • 3 lg fulgi de drojdie
  • 1 lgita usturoi pudra
  • 1 lgita ceapa pudra
  • 1 lgita patrunjel uscat

Cum am procedat:

  • am amestecat tonul bine scurs cu piureul de cartofi (am facut piureul cu furculita), oul si condimentele
  • am format bilutele si le-am dat prin topping (amestecul de condimente si fulgi de drojdie)
  • am copt chiftelutele timp de 20’ la 175 gr, dupa, le-am stropit cu putin ulei si le-am mai copt 5’ la 180 gr

Varianta de la Followfish (BPA free):

Pofta buna!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Stefania mai 25, 2021 at 6:08 pm

    Fără ou s-ar putea? Cu ce as putea inlocui oul? Va mulțumesc

    • Reply Sorina mai 26, 2021 at 11:31 am

      Buna, cartof alb sau dulce fiert.

  • Reply Smolenik Georgiana iunie 21, 2021 at 7:27 pm

    Buna,
    Fulgii de usturoi sunt diferiti de usturoiul pudra?
    Multumesc

    • Reply Sorina iunie 21, 2021 at 8:21 pm

      Buna, poti folosi ori una, ori alta.

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.