Ce poti face cu 2 pulpe si o bucatica de piept? Raspuns: multe si delicioase chestii 😄. Daaaa, dar merg si intr-o rulada colorata? Absolut!
E altfel de rulada pentru ca nu puteam rula pulpele pe care le-am dezosat in mod “macelar si-a pierdut ochelarii”, dar gustul e cel dorit. Bun! Nu glumesc, e bun si copilului i-a placut, tatalui la fel, mama a ramas sa guste si ea resturile. 😁
Ingrediente:
- 300 gr piept de pui cubulete
- 300 gr pulpa de pui dezosata, cubulete
- 150 gr ardei gras mix (rosu si galben), daca aveti si verde, go for it!
- 1 vf lgita nucsoara
- 1 lgita condiment “adio sare”
- topping optional: caju rasnit si ierburi uscate (cimbru, oregano, rozmarin)
Cum am procedat:
- cu ajutorul unui chopper, am tocat ardeii grasi, pulsand cateva secunde, doar cat sa ii marunteasca si i-am pus la scurs pe o sita
- am pus pieptul in chopper si am tocat, lasand cateva bucatele micute, nu pasta, am dat deoparte, intr-un bol
- am procedat cu pulpele la fel ca si cu pieptul
- in bolul pregatit, am amestecat carnea de la piept, pulpe, ardeiul gras si condimentele
- am impartit amestecul in doua, l-am asezat pe cate o foaie de copt pe care am rulat-o si strans-o bine la capete
- am pregatit o oala cu apa pe care am pus-o la fiert, iar cand apa da in clocot, am asezat rulourile si le-am fiert 30’
- dupa fierbere, am lasat 30’ sa se raceasca, am desfacut usor hartia si am dat rulourile prin toppingul de caju si ierburi
- am lasat ruladele la frigider 1-1,5h si am servit alaturi de salata de rosii si castraveti
Pofta buna!
No Comments