Astăzi am primit un creier de porc și nu vroiam să renunț la el. M-am pus pe treabă și am făcut repejor o pastă de creier – un înlocuitor perfect al pateurilor din comerț.
De ce aveți nevoie:
- un creier de porc
- 1/4 de linguriță curcuma
- 2 cepe verzi (eu am folosit doar partea albă
- 2 frunze de dafin
- 2 frunze de busuioc
- 3 boabe de piper
- 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)
Cum am procedat:
- am curățat bine creierul de învelișul exterior (o „pieliță” foarte subțire, transparentă)
- am pus creierul la fiert împreună cu ceapa verde, dafinul, busuiocul și piperul
- am lăsat la fiert, cu capacul pus pentru aproximativ 40 de minute
- am scos creierul din apă și l-am pus în blender împreună cu curcuma și uleiul vegetal
- am mixat până când am obținut o pastă fină
♥ noi am servit pasta de creier cu pâine de casă prăjită (rețeta aici), susan negru, roșii și frunze de ceapă verde
No Comments