Carne, pește sau fructe de mare

Pastă de creier

ianuarie 4, 2019

Astăzi am primit un creier de porc și nu vroiam să renunț la el. M-am pus pe treabă și am făcut repejor o pastă de creier – un înlocuitor perfect al pateurilor din comerț.

De ce aveți nevoie:

  • un creier de porc
  • 1/4 de linguriță curcuma
  • 2 cepe verzi (eu am folosit doar partea albă
  • 2 frunze de dafin
  • 2 frunze de busuioc
  • 3 boabe de piper
  • 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de dovleac)

Cum am procedat:

  • am curățat bine creierul de învelișul exterior (o „pieliță” foarte subțire, transparentă)
  • am pus creierul la fiert împreună cu ceapa verde, dafinul, busuiocul și piperul
  • am lăsat la fiert, cu capacul pus pentru aproximativ 40 de minute
  • am scos creierul din apă și l-am pus în blender împreună cu curcuma și uleiul vegetal
  • am mixat până când am obținut o pastă fină

♥ noi am servit pasta de creier cu pâine de casă prăjită (rețeta aici), susan negru, roșii și frunze de ceapă verde

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.