Supele și ciorbele pot să fie o opțiune bune pentru o masă de prânz echilibrată, cu condiția să fie bogate în legume și nutrienți. Ciorba de astăzi conține multe ingrediente, având un echilibru între grupele de alimente.
Ingrediente:
- carne cu os (eu am folosit de porc de data aceasta, dar merge perfect și cu găină/pui)
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 felie de țelină
- 1/2 ardei roșu
- 1 roșie (proaspătă sau la borcan)
- 4 linguri orez
- 300 ml suc de roșii
- tarhon
- 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță presat la rece)
Cum am procedat:
- având carne de casă, care fierbe mai greu, am ales să o fierb singură timp de 2 ore, pentru a mă asigura că este suficient de moale. Eu am fiert carnea pe os și din această cauză procesul de fierbere a durat mai mult, dar dacă o mărunțiți, va dura mai puțin
- cât timp a fiert carnea, mi-am pregătit legumele și orezul: am tăiat legumele cubulețe iar orezul l-am fiert separat
- când carnea a fost fiartă, am tăiat carnea bucățele și am îndepărtat osul. Am adăugat în ciorbă carnea și toate legumele, inclusiv tarhonul și sucul de roșii. Am continuat să fierb până când toate legumele erau gătite. Cantitatea de apă pe care o adăugați depinde numai de voi.
- Când toate legumele au fost fierte, am adăugat orezul și am mai fiert pentru 2-3 minute. Am lăsat ulterior la răcit și înainte de consum am adăugat și uleiul
♥ noi am servit ciorba alături de ceapă verde proaspătă și pătrunjel
No Comments