A fost ziua unui baietel minunat si mult iubit, cu o mamica grijulie si atenta la alimentatia lui. M-a rugat sa ii pregatesc un tortulet babyfriendly, asa ca…placerea a fost de partea mea! M-am jucat cu cateva ingrediente si l-am facut albastru…cum altfel?! Nu ca fetele nu ar avea voie albastru…si vorbim aici de micutele indragostite de Elsa, de exemplu. Am inteles ca ar fi fost si bun 🙂
Ingrediente:
Blat
- 150 gr faina grau spelt 650
- 2 lg amidon tapioca
- 1.5 lgita praf de copt BIO
- 3 lg pudra de curmale
- 2 lg rase spirulina albastra
- 2 lgita vanilie pudra
- 240 ml lapte de cocos
- 80 ml ulei de cocos
Crema
- 250 ml smantana pentru frisca (Laptaria cu Caimac)
- 250 gr mascarpone, o reteta de mascarpone home made aici
- 1,5 lgita spirulina albastra
- 1 lg sirop de roscove
- zemura
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat faina, amidonul, praful de copt, spirulina, vanilia si pudra de curmale
- am adaugat laptele si uleiul de cocos si am omogenizat
- am turnat aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetata cu o foaie de copt, si am copt blatul timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 170 gr, caldura sus-jos
- am lasat 20′ blatul sa se racoreasca in forma, apoi l-am scos cu grija si l-am lasat sa se raceasca bine peste noapte
- a doua zi, am mixat smantana rece de la frigider cu paleta rece de la congelator pana cand am obtinut frisca
- am adaugat mascarponele la temperatura camerei si siropul de curmale si am omogenizat
- am impartit crema in 2 parti: o parte a ramas alba, iar cea de a doua a fost amestecata cu spirulina
- am taiat blatul in doua, cu grija, si am asezat crema alba peste blat, deasupra zmeura, adaugand cel de-al blat deasupra
- am imbracat tortul in crema amestecata cu spirulina si am decorat cu cateva fructe
Pofta buna!
No Comments