Dulcegării

Tortuleț b’day baby boy

septembrie 30, 2021

A fost ziua unui baietel minunat si mult iubit, cu o mamica grijulie si atenta la alimentatia lui. M-a rugat sa ii pregatesc un tortulet babyfriendly, asa ca…placerea a fost de partea mea! M-am jucat cu cateva ingrediente si l-am facut albastru…cum altfel?! Nu ca fetele nu ar avea voie albastru…si vorbim aici de micutele indragostite de Elsa, de exemplu. Am inteles ca ar fi fost si bun 🙂

Ingrediente:

Blat

  • 150 gr faina grau spelt 650
  • 2 lg amidon tapioca
  • 1.5 lgita praf de copt BIO
  • 3 lg pudra de curmale
  • 2 lg rase spirulina albastra
  • 2 lgita vanilie pudra
  • 240 ml lapte de cocos
  • 80 ml ulei de cocos

Crema

  • 250 ml smantana pentru frisca (Laptaria cu Caimac)
  • 250 gr mascarpone, o reteta de mascarpone home made aici
  • 1,5 lgita spirulina albastra
  • 1 lg sirop de roscove
  • zemura

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat faina, amidonul, praful de copt, spirulina, vanilia si pudra de curmale
  • am adaugat laptele si uleiul de cocos si am omogenizat
  • am turnat aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetata cu o foaie de copt, si am copt blatul timp de 30′ in cuptorul preincalzit la 170 gr, caldura sus-jos
  • am lasat 20′ blatul sa se racoreasca in forma, apoi l-am scos cu grija si l-am lasat sa se raceasca bine peste noapte
  • a doua zi, am mixat smantana rece de la frigider cu paleta rece de la congelator pana cand am obtinut frisca
  • am adaugat mascarponele la temperatura camerei si siropul de curmale si am omogenizat
  • am impartit crema in 2 parti: o parte a ramas alba, iar cea de a doua a fost amestecata cu spirulina
  • am taiat blatul in doua, cu grija, si am asezat crema alba peste blat, deasupra zmeura, adaugand cel de-al blat deasupra
  • am imbracat tortul in crema amestecata cu spirulina si am decorat cu cateva fructe

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.