E vara iara, e vara afara…pardon, e dimineata iara, e dimineata afara…🤪! Si cand e dimineata, ce faci? Te trezesti sa pregatesti micul dejun, geanta copilului, bagi vasele in masina de spalat, mai strangi doua bluze aruncate pe un scaun, mai aia, mai cealalta…🙈
Ingrediente:
- 1 banana coapta
- 320 gr lapte de ovaz (da, grame, am masurat in grame)
- 300 gr faina grau spelt 630/650
- 1 lgita praf de copt BIO
- 1 lgita scortisoara
- 2 lg sirop de curmale (sau miere bio certificata 1 an+), optional
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lg pudra de roscove + 2 lg lapte de ovaz
- 1 mana de cirese deshidratate (sau stafide)
Cum am procedat:
- intr-un bol, am pasat banana, am adaugat siropul de curmale / mierea si zeama de lamaie si am omogenizat
- am adaugat si restul ingredientelor (exceptie pudra de roscove si cele 2 lg de lapte) si am amestecat cu un tel
- am preincalzit aparatul de vafe timp de 5’ si, cu o lingurita, am asezat aluatul in aparat; eu am aparat Breville si am asezat cate 4 lgite din aluat pe fiecare colt al celor doua compartimente de gaufre, in total cate 8 lgite pe fiecare sesiune de copt; am copt conform instructiunilor aparatului
- cand am ajuns la jumatatea compozitiei, am adaugat lg de roscova si laptele, am omogenizat si am continuat coptul vafelor
- am servit cu fructe si iaurt
Pofta buna!
No Comments