Dulcegării

Brioșe umplute cu cremă de brânză și gem

august 11, 2021

Am zis sa le pregatesc celor doi dragi ai mei ceva bun si dulce in weekend. Asta am facut, adica am pregatit fix 4 briose pe care le-am umplut cu branza cremoasa si un gem de zmeura cu chia. Efectul lor? Bucurie, demonstratii de iubire :p si mancat cu pofta. Mi-am atins scopul si am avut liniste vreo 10 minute…

Ingrediente: (4 briose)

  • am folosit aluatul de aici, impartit la jumatate, dar puteti folosi orice alt aluat de cozonac
  • 4 lg crema de branza (gen Almette sau branzica de casa)
  • 4 lg de gem fara zahar
  • 1 galbenus
  • fulgi de migdale

Cum am pocedat:

  • am intins aluatul in forma de patrat si l-am impartit in 4 patrate mai mici
  • am asezat in centru cate o lg de crema de branza, iar deasupra cate o lingura de gem fara zahar
  • am impachetat frumusel aluatul, astfel incat sa inchid bine branza si gemul in interior
  • am asezat pachetelele in forme de briosa si le-am uns cu galbenus, iar deasupra am adaugat fulgi de migdale;
  • am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 20-25′

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.