Am zis sa le pregatesc celor doi dragi ai mei ceva bun si dulce in weekend. Asta am facut, adica am pregatit fix 4 briose pe care le-am umplut cu branza cremoasa si un gem de zmeura cu chia. Efectul lor? Bucurie, demonstratii de iubire :p si mancat cu pofta. Mi-am atins scopul si am avut liniste vreo 10 minute…
Ingrediente: (4 briose)
- am folosit aluatul de aici, impartit la jumatate, dar puteti folosi orice alt aluat de cozonac
- 4 lg crema de branza (gen Almette sau branzica de casa)
- 4 lg de gem fara zahar
- 1 galbenus
- fulgi de migdale
Cum am pocedat:
- am intins aluatul in forma de patrat si l-am impartit in 4 patrate mai mici
- am asezat in centru cate o lg de crema de branza, iar deasupra cate o lingura de gem fara zahar
- am impachetat frumusel aluatul, astfel incat sa inchid bine branza si gemul in interior
- am asezat pachetelele in forme de briosa si le-am uns cu galbenus, iar deasupra am adaugat fulgi de migdale;
- am copt briosele in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 20-25′
Pofta buna!
No Comments