Am scos din congelator o pungulita cu nici prea multa, nici putina carne de pui. Ce sa faci cu ea, ce altceva decat chiftelute pe care le poti ”inmulti” usor cu alte ingrediente de prin casa. Eu am ales niste ciuperci, putina ceapa si hop, pranzul e servit!
Ingrediente:
- 250 gr carne de pui (pulpa, tocata in casa)
- 200 gr ciuperci brune
- 1/2 ceapa alba
- 2 catei usturoi
- 1 mana de patrunjel
- 1 ou mic
- 2 felii de paine inmuiate in putina apa (fara gluten in caz de intoleranta)
- 1-2 lg pesmet (fara gluten in caz de intoleranta)
- sos de ciuperci, reteta aici
Cum am procedat:
- dupa ce am tocat carnea, am lasat feliile de paine cateva minute in putina apa
- am tocat fin ciupercile, ceapa si patrunjelul, iar usturoiul l-am ras
- am pus toate ingredientele intr-un bol, am adaugat oul si painea si am framantat compozitia de chiftelute cu mainile, adaugand pesmetul in functie de nevoie
- am format chiftelutele cu mainile usor umede si le-am copt in aparatul Ninja Foodie preincalzit la 190 grade, timp de 20′, asezate pe o foaie de copt
- in cuptor, caldura sus-jos, cuptorul preincalzit la 190 gr, timp de 25-30′
- dupa, le-am imbaiat bine in sos si le-am pus pe foc 2-3’, doar cat sa prinda gustul sosului
- le-am servit cu sosul de ciuperci si un sos din zmeura
Pofta buna!
No Comments