Miss Brânzică, Mr Lăptic

Sos de ciuperci

iunie 7, 2021

Cateva ciuperci, putin lapte, usturoi si o lingura de amidon, iar sosul perfect s-a imprietenit cu niste chiftelute din carne de pui. Imi place sosul acesta combinat cu carne sau paste, e cremos, cu gust de ciuperci si usturoi…deh, cum altfel…e de-a dreptul pacat sa nu il incercati.

Ingrediente:

  • 200 gr ciuperci brune tocate foarte fin
  • 3 catei usturoi rasi
  • 200 ml lapte (am folosit vegetal, merge si animal in caz de non-aplv))
  • 1 lg amidon din tapioca (alt amidon nemodificat genetic)
  • 1 cub mic margarina Alsan (sau unt in caz de non-aplv)

Cum am procedat:

  • am pus margarina Alsan in tigaie impreuna cu putina apa, usturoiul ras si ciupercile tocate si am gatit cca10′ cat sa scada lichidul lasat de ciuperci
  • am adaugat laptele amestecat cu amidonul si am continuat sa gatesc la foc mic panca cand sosul se ingroasa, amestecand cu un tel continuu
  • am servit sosul cu chiftelute din carne de pui

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.