Cateva ciuperci, putin lapte, usturoi si o lingura de amidon, iar sosul perfect s-a imprietenit cu niste chiftelute din carne de pui. Imi place sosul acesta combinat cu carne sau paste, e cremos, cu gust de ciuperci si usturoi…deh, cum altfel…e de-a dreptul pacat sa nu il incercati.
Ingrediente:
- 200 gr ciuperci brune tocate foarte fin
- 3 catei usturoi rasi
- 200 ml lapte (am folosit vegetal, merge si animal in caz de non-aplv))
- 1 lg amidon din tapioca (alt amidon nemodificat genetic)
- 1 cub mic margarina Alsan (sau unt in caz de non-aplv)
Cum am procedat:
- am pus margarina Alsan in tigaie impreuna cu putina apa, usturoiul ras si ciupercile tocate si am gatit cca10′ cat sa scada lichidul lasat de ciuperci
- am adaugat laptele amestecat cu amidonul si am continuat sa gatesc la foc mic panca cand sosul se ingroasa, amestecand cu un tel continuu
- am servit sosul cu chiftelute din carne de pui
Pofta buna!
No Comments