Simt ca e o rețeta care va face furori! Nici nu știu exact pentru cine e! Pentru cei mici sau pentru ai lor părinți, aceia care se afla in căutarea unor variante sănătoase si delicioase de batoane. Ei bine, merg perfect pentru toți ai casei! Pentru ca, sunt făcute din ingrediente cu eticheta curată, ingrediente sănătoase, sunt nutritive siiiiiii trebuie consumate cu măsura, clar! Dar voi știți deja acest lucru, nu-i asa?
Ingrediente:
Stratul 1:
- 150 gr granola – rețeta aici, am folosit ca si fulgi varianta fara gluten de la Republica BIO
- 75 gr unt de alune de padure (Papamigdal am folosit aici)
Stratul 2:
- 50 gr unt alune de padure
- 50 gr ulei de cocos presat la rece Solaris
- o lingura pasta de curmale/sirop de curmale/miere certificata (1+)
- o lingura lapte praf integral (optional, in cazul in care aveti un unt de alune mai lichid).
Stratul 3 (glazura):
- 30 gr ulei cocos
- 30 gr unt alune de padure
- 1 lg pudra de roșcove Republica Bio
- o lingura pasta de curmale
- Zmeura infuzată in suc de mar (nu era in plan, dar a căzut accidental din corpul de deasupra blatului pe care pregăteam “minunea”)
Cum am procedat:
- am pus intr-un chopper granola si untul de alune. Vrum-vrum si gata primul strat! L-am asezat in tăviță tapetata cu hârtie de copt si l-am nivelat (apasand ușor) pe toata baza acesteia. Am introdus tăviță in congelator pana am pregătit stratul al doilea.
- pentru al doilea strat am amestecat untul de alune cu uleiul de cocos (musai ca acesta sa fie in stare lichida, daca e necesar il încălziți inainte). Am adaugat pasta de curmale si am îngroșat puțin amestecul cu puțin lapte praf integral. Am avut un unt de alune mai lichid si am considerat ca putina “consistenta’ prinde bine (puteti folosi si o varianta crunchy de nuci). Plus ca, am mai rupt puțin rândurile printre atâtea oleaginoase. Si stați liniștiti, laptele praf integral este un ingredient safe. Sa conțină doar lapte praf, nimic altceva (Rarăul, Mega). Am scos tăviță din congelator si am asezat al doilea strat. Apoi, am reintrodus tăviță in congelator. In 10’, se va întări si stratul acesta.
- Al treilea strat il reprezintă “glazura”. Am încălzit uleiul de cocos, am adaugat restul ingredientelor, am amestecat de 2x si am stins aragazul. Gata si glazura! Am turnat-o deasupra preparatului proaspat scos din congelator, am “scăpat” niste zmeura peste “dansa” si am reintrodus compoziția la congelator, pentru maxim 15’.
- Odata scoasă din congelator, o puteti tăia si se poate păstra la frigider. O sa vedeți ca un pătrățel este extrem de sățios si nu veți simți nevoia de mai mult. O gurița perfect delicioasa de “dulce”!
Un alt preparat cu granola, cu unt de arahide, il găsiți aici
Sa aveti copilași sanatosi!
No Comments