Sunt printre favoritele mele, dar varianta clasică are destul de mulți alergeni, fiind destul de greu de adaptat pentru piticii cu alergii alimentare. Așadar, am „furat” rețeta de la Bucătărie în culori (aici și aici) și vă prezint o rețet de cinnamon apple rolls fără lactate și fără ou.
„Aluat:
* 380 gr faina 650
* 150 ml lapte de cocos (Biona am folosit)
* 50 ml de unt vegan topit (naturli am folosit)
* 20 gr drojdie proaspata
* 2 lg miere
* 3 lg iaurt de cocos
Umplutura:
* 1 lg unt vegan moale
* 3 lg dulceata de mar fara zahar (sau mar ras incalzit la tigaie cateva minute)
* 1 lg scortisoara Ceylon
* 1 -2 lg pudra de curmale
Budinca de vanilie:
* 200 ml lapte de cocos
* O lgt vanilie pudra
* 2 lg miere
* 1 lg si jumatate amidon de porumb
Am pus drojdia la desfacut in laptele usor caldut pentru cateva minute apoi am amestecat cu iaurtul, mierea, untul topit si apoi cu faina si am inceput sa formez aluatul pe care l-am framantat cateva minute. Daca mai simtiti nevoia sa adaugati faina puteti dar putina sa ramana un aluat mai moale nu dens chiar daca ramana foarte putin lipicios.
Am lasat la dospit cam 2 ore dupa care am intins aluatul, am uns cu untul moale am intins dulceata de mar, am pudrat apoi cu scortisoara si pudra de curmale .
Am rulat aluatul, l-am taiat in 8 bucati si le-am pus in tava unde le-am mai lasat la dospit inca 20 de minute.
Le-am bagat la cuptorul preincalzit la 190 de grade pana s-au rumenit , aproximativ 30 de minute.
Cat au stat la cuptor am facut budinca de vanilie, am amestecat laptele cu amidonul de porumb si vanilia si am lasat pe foc amestecand mereu cu un tel pana a captat consitenta mai groasa, la final am adaugat si mierea .
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am uns deasupra cu budinca de vanilie .”
No Comments