Dulcegării

Madeleine vegane

ianuarie 26, 2022

Madeleine, scoici, mini-briose sau cum vreti sa le spuneti, sunt pufoase, dragalase si, in plus, vegane. Nu au lactate animale (desi puteti folosi ce lapte doriti) si nici ou.

Ingrediente: (16 buc)

  • 100 gr faina 550
  • 25 gr faina de migdale
  • 125 ml lapte de cocos
  • 45 ml ulei de rapita presat la rece
  • sucul de la 1/2 clementina
  • 1 lgita praf de copt BIO
  • 1-2 lgite miere bio certificata (1an+) sau sirop de curmale / eu am pus 20 gr Dulcisor de la Sweeteria
  • un praf de sare (2ani+)

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat toate ingredientele si le-am lasat la frigider 30’
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 180 gr, caldura sus-jos
  • am scos compozitia din frgider si am asezat-o ij formele de copt
  • am copt prajituricile timp de 20’

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.