Cui nu ii plac crontaneii aia crontaiciosi? Copiilor, da, parintilor? Si parintilor. De la mic la mare, crontzi-crontzi se aude sub soare…Merg cu niste tarinabile de numa-numa, serviti in loc de paine, langa o salata. Noi am papat cu hummus cremos si, va spun sincer, ne-am cam certat din cauza lor…
Ingrediente:
- 130 gr faina ovaz (eu am rasnit fulgii in casa) (+/-)
- 30 gr fulgi de ovaz
- 1 lg seminte de susan alb
- 1lg seminte de susan negru
- 1 lg seminte de canepa
- 1 lgita seminte de mac
- 1.5 lgita seminte de chia rasnite
- 60 gr pesto de busuioc, reteta aici, varianta cu fulgi de drojdie inactiva, fara parmezan (sau un pesto de leurda, reteta aici)
- 40 ml apa rece (+/-)
- 6 lg ulei de masline extravirgin
- 1lgita praf de copt BIO
Cum am procedat:
- am pus semintele de chia la hidratat in cei 40 ml de apa si am lasat cca 15-20
- am adaugat restul ingredientelor si am amestecat pana la omogenizare; in cazul in care aluatul mai cere putina faina, adaugati putin cate putin / la fel si in cazul apei, cateva picaturi, pe rand
- aluatul obtinut nu este lipcios, dar este unul moale
- am asezat aluatul intre doua foi de copt si l-am intins in foaie foarte subtire, cu un sucitor
- am scos foaia de deasupra si am taiat crackersii cu un cutit bine ascutit, dupa care i-am copt in cuptorul bine preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25′
Noi i-am servit cu hummus si salata.
Pofta buna!
No Comments