Kidscuiți

Crackerși cu pesto busuiocesc

mai 10, 2021

Cui nu ii plac crontaneii aia crontaiciosi? Copiilor, da, parintilor? Si parintilor. De la mic la mare, crontzi-crontzi se aude sub soare…Merg cu niste tarinabile de numa-numa, serviti in loc de paine, langa o salata. Noi am papat cu hummus cremos si, va spun sincer, ne-am cam certat din cauza lor…

Ingrediente:

  • 130 gr faina ovaz (eu am rasnit fulgii in casa) (+/-)
  • 30 gr fulgi de ovaz
  • 1 lg seminte de susan alb
  • 1lg seminte de susan negru
  • 1 lg seminte de canepa
  • 1 lgita seminte de mac
  • 1.5 lgita seminte de chia rasnite
  • 60 gr pesto de busuioc, reteta aici, varianta cu fulgi de drojdie inactiva, fara parmezan (sau un pesto de leurda, reteta aici)
  • 40 ml apa rece (+/-)
  • 6 lg ulei de masline extravirgin
  • 1lgita praf de copt BIO

Cum am procedat:

  • am pus semintele de chia la hidratat in cei 40 ml de apa si am lasat cca 15-20
  • am adaugat restul ingredientelor si am amestecat pana la omogenizare; in cazul in care aluatul mai cere putina faina, adaugati putin cate putin / la fel si in cazul apei, cateva picaturi, pe rand
  • aluatul obtinut nu este lipcios, dar este unul moale
  • am asezat aluatul intre doua foi de copt si l-am intins in foaie foarte subtire, cu un sucitor
  • am scos foaia de deasupra si am taiat crackersii cu un cutit bine ascutit, dupa care i-am copt in cuptorul bine preincalzit la 180 gr, caldura sus-jos, timp de 25′

Noi i-am servit cu hummus si salata.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.