Putine mame aflate la inceput de diversificare nu au auzit de celebrii 💯. Sunt usor de facut, contin doar 3 ingrediente, nimic sofisticat. Si sa nu mai vorbesc despre faptul ca, mirosul emanat de acestia cand sunt aproape copti devine magnet olfactiv pentru toti ai casei.
De ce 100:100:75? Ei bine, pentru ca sociabilii nostri au fost retrogradati👀. Retrogradati la mai putin unt, 75 gr fiind cantitatea perfecta pentru gustul nostru.
Ingrediente:
- 100 gr branzica facuta cu iaurt (reteta, aici)
- 100 gr faina 650 (sau faina integrala de grau)
- 75 gr unt
- optional: se pot unge cu ou bătut si se pot presara cu seminte
Cum am procedat:
- am amestecat ingredientele, am framantat usor aluatul si l-am uitat la frigider 1h
- dupa 1 h, am scos aluatul din frigider si l-am intins intr- o foaie de 1/2 cm, max. 1 cm, grosime
- am decupat din aluatul intins niste forme rotunde pe care le-am uns cu ou bătut si le-am presărat cu seminte (susan alb, negru, canepa)
- am pus biscuitii la copt 20’/180*, pana au prins culoare
- 7 kidscuiti pitici au zâmbit pe sub seminte😃
Nota:
📌 Pentru copilasii cu alergie la ou, se renunta la ungerea biscuitilor cu acesta.
Pff, foarte greu🙈. Pofta buna!❤️
5 Comments
Buna
Arata foarte bine. Imi poti spune te rog ce fel de branza ai folosit?Multumesc
Salut, Laura😊. Am folosit branzica facuta in casa, cu iaurt. O sa postez curand si „reteta” ei. Pana atunci insa, poti sa o faci astfel : in 200 ml lapte, adaugi pe rand cu lingura, iaurt ( aprox 100 ml iaurt vei folosi), pana incep sa se formeze bulgarasi de branza si sa se separe zerul. Iti va iesi ~ 60-70 mg branzica.
Spor la kidscuitit!😘
Buna ziua, felicitari pentru site, este extraordinar! Am tot incercat reteta aceasta de pe diverse site-uri, dar mie imi raman umezi la interior( ca si cum ar fi necopti) sau imi ies prea tari, daca ii las mai mult la copt..Sigur e corect 2 cm grosimea foii, asa cum ati scris in reteta? Nu par asa grosi in fotografie…si fara suparare, dar par facuti cu faina alba…Multumesc!
Verinica, iti multumim pentru aprecieri si pentru sesizare!
Este prima reteta pusa pe site🙈 si cu siguranta, entuziasmul a lasat urme😃.
Grosimea sa fie de max 1 cm (1/2 cm – 1 cm).
Da, in poza este faina 650, insa cantitatile se respecta si la faina integrala. I-am facut de nenumarate ori cu faina integrala, motiv pentru care am si trecut-o.
Voi face modificarile si pe site. Iti multumesc frumos pt sesizari!😘
P.S. Sa incerci si biscuitii cu branza (ies ca niste pogacele😃). Si Bananix-ul, musai🙈
Cat despre faptul ca ies umezi in interior, branzica are un cuvant de spus in aceasta ecuatie. Musai sa fie bine stoarsa.