Suntem doar noi doua, afara e frig, o punga de cocos mi-a aparut in fata ochilor. E semn bun, imi spun! Trebuie sa se intample ceva…😁 ma uit la fetita, o intreb: vrei sa faci prajituri? Copilul cu ochii mari: da, da, da! Sa purcedem, atunci!
Ii place mult sa se joace cu aluatul, sa puna ea ingredientele in vasul robotului, sa aseze in tava, asa ca, bucataritul e si o solutie de a petrece timp impreuna, de a o tine ocupata, dar mai ales, de a-i da satisfactia ca mananca ceva pregatit de ea. Sa stiti, copiii mananca mult mai bine atunci cand sunt implicati in pregatirile preparatului. La noi functioneaza! 😁
Ingrediente:
- 200 gr fulgi de cocos
- 2 albusuri
- 9 curmale Medjool (daca sunt mai mici, aveti nevoie de 11-12, iar daca sunt prea uscate, o hidratare rapide de 20’ in apa calduta)
- 0.5 lingurita pudra de vanilie
- 4-5 nuci
Topping “ciocolata” (optional)
- 1 lingurita ulei de cocos
- 1 lingurita unt de arahide
- 1 lingurita pudra de roscove
Cum am procedat:
- am preincalzit cuptorul la 150 grade si am pregatit o tava de copt
- in vasul unui chopper, am maruntit curmalele si nucile, dupa care am mixat impreuna cu albusurile si vanilia pana am obtinut un aluat cremos
- am adaugat si fulgii de cocos si am pulsat doar cat sa omogenizez totul, nu prea mult pentru a nu marunti fulgii de cocos prea mult
- cu o lingura, am asezat gramajoare din aluat in tava si am copt bulgarasii 15’, cu ventilatie, pana devin aurii pe margini; in functie de marimea lor, pot necesita 2-3’ in plus
- dupa expirarea timpului, i-am scos din cuptor si i-am lasat sa se raceasca; vor fi usor moi, dar se mai intaresc
- intre timp, am topit foarte putin uleiul de cocos (nu trebuie sa devina lichid, ci cremos), am amestecat bine cu untul de arahide si cu pudra de roscove
- dupa racire, am “stropit” macaroonii cu “ciocolata”

Pofta buna!
No Comments