Salate baby

Pesto din leurda si spanac

februarie 27, 2021

Astazi, in piata volata din Timisoara am gasit o gramaaaada de frunze, extrem de asteptate de catre “moi”. Mi-am umplut sacosa cu loboda, urzici, leurda, wasabina, mizuna, rucola, spanac. Pe unele abia le-am asteptat, cu altele am facut cunostinta abia acum!😀🙈 Eh, niciodata nu este prea tarziu!😀

Marturisesc ca, leurda este cea pe care o cautam, motiv pentru care am zambit pe sub mustati cand am zarit-o pe taraba unei doamne dragute. M-am oprit asupra unui pesto “dlagut” si a unei tarte cu branza si loboda, astazi!🙈

Ingrediente:

  • 100 gr spanac proaspat
  • 25 gr leurda
  • zeama dintr-o jumatate de lamaie
  • 30 ml ulei presat la rece (masline, nuci)
  • 30 gr nuci, hidratate si maruntite. Pentru un plus de aroma puteti merge si pe varianta de nuci copate 10’ in cuptorul preincalzit la 180*
  • optional: 20-30 gr parmezan ras sau fulgi de drojdie inactiva

Cum am procedat:

  • eeh, procedeul este unul extrem de complicat!😀 Se spala foarte bine frunzele, se scurg de apa intr-un “uscător” de frunze cu centrifuga si se adauga intr-un chopper împreuna cu restul ingredientelor. Vrum-vrum si gata Pesto-ul! Granulația o stabiliți voi, in funcție de vârsta piticului din dotare sau de preferințe.
  • Il puteti serviți pe un crackers cu semințe, alături de niste roșii cherry, împreuna cu paste, combinat cu humus, in sandwich-uri, pe bruschete, etc.

Sa avem copilași sanatosi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.