Miss Brânzică, Mr Lăptic Patiserie

Brioșe cu emmental, măsline si leurdă

aprilie 23, 2021

Niste briose incropite dimineata, rapid, fara zgomot, deci fara roboti si alte unelte zgomotoase, intr-un bol, cu o lingura de lemn. Nu de alta, dar ii trezesc si dupa aceea viata mea e in pericol. Mai aveam cateva lingurite de pesto de leurda de-al Simonei, reteta aici.

Ingrediente:

  • 1 pahar de apa de 250 ml cu faina grau spelt tip 630 (puteti inlocui cu grau normal tip 650)
  • 0.5 lgita praf de copt BIO
  • 1/2 pahar (acelasi de mai sus) cu lapte (vegetal sau animal)
  • 1 + 1/2 pahar (tot cel de mai sus) cu branza emmental rasa (am folosit o branza BIO cu continut mic de sare)
  • 6-7 masline desarate peste noapte
  • 1 ou mic
  • 3 lg ulei de masline extravirgin
  • 6 lgite pesto de leurda  (optional)
  • seminte de canepa (optional)

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat toate ingredientele cu o lingura, exceptie pesto si semintele
  • am asezat compozitia in 6 forme de briose, deasupra carora am asezat cate o lingurita de pesto
  • cu o scobitoare, am trecut prin pesto si aluat
  • am adaugat si semintele deasupra si am copt briosele in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 23′
  • am servit cu rosii si castraveti la mic dejun

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.