Niste briose incropite dimineata, rapid, fara zgomot, deci fara roboti si alte unelte zgomotoase, intr-un bol, cu o lingura de lemn. Nu de alta, dar ii trezesc si dupa aceea viata mea e in pericol. Mai aveam cateva lingurite de pesto de leurda de-al Simonei, reteta aici.
Ingrediente:
- 1 pahar de apa de 250 ml cu faina grau spelt tip 630 (puteti inlocui cu grau normal tip 650)
- 0.5 lgita praf de copt BIO
- 1/2 pahar (acelasi de mai sus) cu lapte (vegetal sau animal)
- 1 + 1/2 pahar (tot cel de mai sus) cu branza emmental rasa (am folosit o branza BIO cu continut mic de sare)
- 6-7 masline desarate peste noapte
- 1 ou mic
- 3 lg ulei de masline extravirgin
- 6 lgite pesto de leurda (optional)
- seminte de canepa (optional)
Cum am procedat:
- intr-un bol, am amestecat toate ingredientele cu o lingura, exceptie pesto si semintele
- am asezat compozitia in 6 forme de briose, deasupra carora am asezat cate o lingurita de pesto
- cu o scobitoare, am trecut prin pesto si aluat
- am adaugat si semintele deasupra si am copt briosele in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 23′
- am servit cu rosii si castraveti la mic dejun
Pofta buna!
No Comments