Nu aveam paine, imi era cam lene sa ies din casa…nu, deloc! Mara a vrut sa facem paine ca se ne jucam cu aluatul, asa ca, a aparut painea aceasta. Coaja crocanta, miez moale. Perfecta!
Ingrediente (o paine micuta)
- 250 gr faina din grau dur pentru paine
- 190 gr apa (da, am masurat in grame) calduta
- 4 gr drojdie uscata bio
- 1 lgita sare de mare (2ani+)
- 10 gr ulei de masline extravirgin
- 4 lg seminte (am folosit in, floarea soarelui, canepa)
- extra faina pentru manevrat aluatul
Cum am procedat
- am pus ingredientele in vasul robotului si am framantat cca 10’
- am lasat aluatul la dospit la tc timp de 30’ si am facut o impachetare a aluatului; am repetat de 3 ori, dupa care am lasat aluatul la dospit peste noapte intr-un vas cu capac, etans
- a doua zi dimineata, cu mainile infainate, am asezat aluatul intr-un vas ce poate intra la cuptor, cu capac, tapetat cu foaie de copt
- am lasat painea la dospit cu capacul timp de 30’
- am preincalzit cuptorul la 220 grade si si dupa dospirea de 30’, am bagat painica la copt timp de 50’ cu capac, apoi inca 10’ fara capac
- dupa coacere, am scos painea din oala si am asezat-o pe un gratar pentru a se raci
Pofta buna!

No Comments