Patiserie

Pâine semințoasă

septembrie 6, 2023

Nu aveam paine, imi era cam lene sa ies din casa…nu, deloc! Mara a vrut sa facem paine ca se ne jucam cu aluatul, asa ca, a aparut painea aceasta. Coaja crocanta, miez moale. Perfecta!

Ingrediente (o paine micuta)

  • 250 gr faina din grau dur pentru paine
  • 190 gr apa (da, am masurat in grame) calduta
  • 4 gr drojdie uscata bio
  • 1 lgita sare de mare (2ani+)
  • 10 gr ulei de masline extravirgin
  • 4 lg seminte (am folosit in, floarea soarelui, canepa)
  • extra faina pentru manevrat aluatul

Cum am procedat

  • am pus ingredientele in vasul robotului si am framantat cca 10’
  • am lasat aluatul la dospit la tc timp de 30’ si am facut o impachetare a aluatului; am repetat de 3 ori, dupa care am lasat aluatul la dospit peste noapte intr-un vas cu capac, etans
  • a doua zi dimineata, cu mainile infainate, am asezat aluatul intr-un vas ce poate intra la cuptor, cu capac, tapetat cu foaie de copt
  • am lasat painea la dospit cu capacul timp de 30’
  • am preincalzit cuptorul la 220 grade si si dupa dospirea de 30’, am bagat painica la copt timp de 50’ cu capac, apoi inca 10’ fara capac
  • dupa coacere, am scos painea din oala si am asezat-o pe un gratar pentru a se raci

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.