Imi plac tartele, nu sunt foarte dificil de pregatit, se preteaza perfect pentru o masa in familie si pot fi servite si de catre cei mici. Servite cu o salata de cruditati fac deliciul zilei, la pranz sau la cina. Pentru masa in familie, am ales o tarta cu praz si leurda, ah, cat imi place leurda…si nu imi pare rau! A fost delicioasa!
Ingrediente:
- foitaj, reteta aici
- 3 oua
- 500 ml smantana lichida fara caraghenan
- 50 gr branza ricotta
- 200 gr branza cheddar rasa
- 1 fir de praz
- 2 lg amidon de tapioca (sau alt amidon nemodificat genetic sau faina)
- O manuta de leurda
- 2 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am pregatit o tava pentru tarta cu dia 27cm
- am tocat prazul si l-am inabusit in apa si ulei cat sa se inmoaie
- am mixat ouale impreuna cu smantana, amidonul si branzeturile, dupa care am adaugat nucsoara, prazul si leurda tocata
- am turnat compozitia peste blatul copt si am reintrodus in cuptorul preincalzit la 210 grade, am copt timp de 35-40’ pana cand devine maronie
- am servit cu salata de rucola si rosii la cina, dar merge servita si la pranz
Pofta buna!
No Comments