Legume și leguminoase Miss Brânzică, Mr Lăptic

Tartă cu praz

aprilie 7, 2021

Imi plac tartele, nu sunt foarte dificil de pregatit, se preteaza perfect pentru o masa in familie si pot fi servite si de catre cei mici. Servite cu o salata de cruditati fac deliciul zilei, la pranz sau la cina. Pentru masa in familie, am ales o tarta cu praz si leurda, ah, cat imi place leurda…si nu imi pare rau! A fost delicioasa!

Ingrediente:

  • foitaj, reteta aici
  • 3 oua
  • 500 ml smantana lichida fara caraghenan
  • 50 gr branza ricotta
  • 200 gr branza cheddar rasa
  • 1 fir de praz
  • 2 lg amidon de tapioca (sau alt amidon nemodificat genetic sau faina)
  • O manuta de leurda
  • 2 lg ulei de masline extravirgin

Cum am procedat:

  • am pregatit o tava pentru tarta cu dia 27cm
  • am tocat prazul si l-am inabusit in apa si ulei cat sa se inmoaie
  • am mixat ouale impreuna cu smantana, amidonul si branzeturile, dupa care am adaugat nucsoara, prazul si leurda tocata
  • am turnat compozitia peste blatul copt si am reintrodus in cuptorul preincalzit la 210 grade, am copt timp de 35-40’ pana cand devine maronie
  • am servit cu salata de rucola si rosii la cina, dar merge servita si la pranz

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.