Rar, dar rar de tot, aud de la fetita mea: mami, as manca niste carnita. Asa ceva?! Asa dorinta trebuie obligatoriu indeplinita. Astazi, aripioarele de pui au fost servite cu orez cu rosii. Nu ca ma laud, dar a mancat o jumatate de aripioara, ceea ce e mai mult decat satisfacator pentru mine si tot orezul din farfurie. Siiii, cu salatate verde.
Ingrediente:
Pui
- 2 jumatati de aripioare (partea carnoasa)
- 1/2 lgita boia dulce
- 1 lgita pudra de usturoi
- 1 lgita pudra de ceapa
- 1 lgita cimbru
Orez
- 30 gr orez
- 100 gr apa
- 60 gr pasta de rosii
- 1/2 lgita oregano
- 2 lg ulei de masline extravirgin
- in vf de cutit cumin praf
Salata
- salata verde
- 2-3 rosii cherry
- 2-3 masline verzi
- zeama de la 1/2 portocala
- 1 lgita zeama de lamaie
- 1 lgita ulei de masline extravirgin
- in praf de sare (2 ani+)
Cum am procedat:
- aripioarele le-am acoperit bine cu condimentele, dupa care le-am pus intr-un vas mic cu capac si gatit la cuptor, 45’, la 180 grade; cu 15’ inainte de final, am scos capacul si am gatit cu fctia grill
- am spalat bine orezul si l-am pus la fiert in multa apa; imediat ce a dat in clocot, am scurs apa si l-am spalat din nou pentru a elimina arsenul
- am pus pasta de rosii, cuminul, oregano, uleiul de masline si apa pe foc impreuna cu orezul si am gatit pana cand s-a umflat si inmuiat bine orezul, cca 17’ (am folosit orez Arborio); daca mai este nevoie de apa, mai puteti adauga putin cate putin
- intre timp, am pregatit salata: salata verde bine spalata, rosiile cherry si maslinele taiate, totul amestecat cu sosul pregatit din zeama de portocala si lamaie, ulei si sare
Pofta buna!
No Comments