Imi place gustul legumelor coapte, au o aroma speciala, cand sunt coapte si se gatesc mai usor ca nu tre’ sa stai cu mana pe ele…alt atu important. Dupa ce le coci, le pui in chopper, vjjjj-vjjjj si supa e gata. 🙂
Ingrediente (3portii):
- 700 gr rosii
- 1 ceapa
- 1 capatana de usturoi
- 1 cartof dulce
- 1 ardei gras rosu
- 3 lg ulei de masline extravirgin
- 50 ml apa
- 1/2 lgita pudra de boia dulce
- 2 fire oregano proaspat (sau 1 lgita uscat)
- pentru servit: crutoane (optional), smantana de cocos, fulgi de migdale, pesto
Cum am procedat:
- am pus rosiile taiate in jumatate, ceapa fara foi, la fel, taiata in jumatate, ardeiul, cartoful si capatana de usturoi in coaja la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, caldura sus-jos, timp de 45′
- dupa, am curatat ardeiul, cartoful si usturoiul si am pus toate legumele in chopper, am adaugat apa, uleiul de masline, boiaua si oregano si vjjjjjjjj-vjjjjjjj pana cand am obtinut crema
- am servit cu smantana de cocos, crutoane, fulgi de migdale si pesto
Pofta buna!
No Comments