Astăzi, mi-a fost poftă de un ghiveci de legume cum făcea bunica și m-am apucat de treabă. Pe când să lucrez, văd că nu am nici dovlecel, nici conopidă acasă și încep să improvizez. Astfel, am ajuns să fac un ghiveci de legume cu fasole verde, care a fost delicios!
Ingrediente necesare:
- 3 pumni de fasole verde congelată (sau proaspătă)
- 2 morcovi
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 2 cartofi mici
- 2 cepe albe mari
- 1 ardei roșu
- 1 gulie mare
- 100 ml suc de roșii
- 1 lingură ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de nucă)
Cum am procedat:
- Am curățat toate legumele de coajă și le-am tăiat în cubulețe aproximativ egale.
- Am pus la fiert în puțină apă morcovul, ceapa și gulia. După 10 minute de fierbere, le-am adăugat păstârnacul și țelina. După alte 10 minute, au ajuns în cratiță și restul legumelor + sucul de roșii. Am completat cu apă cât să fie acoperite toate legumele.
- Am fiert cu capacul pus aproximativ 25 de minute.
- După ce am stins focul, am adăugat o lingură de ulei vegetal presat la rece și am amestecat.
♥ Noi am servit preparatul la prânz, alături de puțină carne de vițel la cuptor.
♥ Puteți oferi celor mici acest ghiveci simplu, la cină.
♥ Puteți adăuga și ierburi aromatice. Mie mi se pare suficient de aromat datorită legumelor și am renunțat la ele.
♥ Noi am decorat ghiveciul de legume cu frunze de baby-pătrunjel (spun baby deoarece nu au apucat să crească suficient de mult că am și început să le consumăm).
No Comments