De luni, incepe munca in echipa la pregatirea meselor, altfel, imi e foarte greu seara, atunci cand vin de la serviciu. Sotul inca munceste de acasa, asa ca, mai gaseste putin timp pentru a curata o leguma sau a fierbe o alta. E ajutor de bucatar perfect. 😃 Pardon, e bucatarul principal, se supara daca aude ca ii spun ajutor de bucatar. El face ce e mai important, mai greu, el da savoare mancarii. 😃😃😃
I-am scris sa fiarba cativa cartofi si sa puna la abur alte cateva legume. Nu stiam ce sa fac exact cu ele, dar am zis sa fie pregatite ca sa nu mai pierd vremea cand ajung acasa. Le-as fi gasit oricum locul. Si l-am gasit intr-o omleta spaniola care s-a mancat cu pofta.
Ingrediente:
- 6 cartofi micuti-medii
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 2-3 buchetele de brocoli
- 2-3 buchetele de conopida
- 1 bucatica de dovlecel
- 1 bucatica de gulie
- 6 oua mari
- 1 praf de sare (2 ani+)
- 1 lg ulei de masline extravirgin
Cum am procedat:
- am curatat cartofii (pardon, a curatat cartofii, intelegeti voi 😃) si i-am pus la fiert, dupa care i-am taiat cubulete (am folosit cartofi cu coaja roz, raman fermi)
- am curatat legumele si le-am taiat cubulete, dupa care le-am pus sa se gateasca la abur (pot fi fierte aldente, intregi, si apoi taiate)
- am tocat ceapa si am inabusit-o in lg de ulei si in putina apa
- am adaugat legumele si le-am lasat 5’ cu capac pentru a prinde aroma cepei
- intre timp, am mixat bine ouale cu praful de sare, dupa care le-am turnat in tigaie, acoperind legumele
- am lasat omleta sa se gateasca la foc mic spre mediu, cu capac, pana cand partea de deasupra e gatita si ferma
- am rasturnat omleta in tigaie, i-am dat ragaz 10’ sa se raceasca, apoi am taiat-o
Pofta buna!
No Comments