Aseara, in maxim 6-7′, am pregatit un gris cu lapte dupa reteta Roxanei de aici , am adaugat in plus 2 lingurite de pudra de roscove si o lg de sirop de curmale. Uitandu-ma eu la feliile alea, zbang, mi-a venit idea, cum altfel decat geniala, sa le fac pane. Daca nu ma laud eu, cin’ sa ma laude?!
Le-am imbracat in putina faina, ou si nuca, la cuptor, iar dimineata, ochii fetitei mele au fost mari si plini de uimire, pardon, pofta! Am obtinut 4 felii de gris ciocolatoase, numai bune de mancat cu nitel gem din ala fara zahar si ceva fructe.
Ingrediente:
- reteta gris cu lapte aici
- 2 lgite pudra de roscove
- 1 lg sirop de curmale
Crusta
- 2 lg faina (am folosit faina de naut, are gust usor de nuci)
- o mana de nuci rasnite
- 1 ou mediu
Cum am procedat:
- am pregatit grisul dupa indicatiile Roxanei, adaugand odata cu grisul si pudra de roscove, iar la final siropul
- am lasat grisul peste noapte sa se raceasca, iar dimineata, l-am taiat in patru felii pe care le-am trecut prin faina, apoi ou, ca la final sa le imbrac in nucile rasnite
- am asezat feliile pe o foaie de copt si le-am copt timp de 20′ la 175 grade, caldura sus-jos
- am servit cu fructe si putin gem fara zahar
Pofta buna!
1 Comment
Buna ziua! Cu ce se poate inlocui oul?