Dacă folosiți proporțiile corecte, grișul cu lapte poate să fie transformat în ceva și mai delicios.
Ingrediente:
- 250 ml lapte
- 45 grame griș
- aromele dorite (eu am folosit puțină vanilie și un sfert de linguriță green sugar)
- sosul de fructe favorit (eu am făcut sos de piersici fierte cu puțin unt de cocos)
Cum am procedat:
- am pus laptele cu aromele dorite la fiert. Când laptele a început să fiarbă, am adăugat în ploaie grișul, amestecând constant. După câteva minute, veți observa că grișul începe să se îngroașe. Durează 6-7 minute până când acesta e fiert complet
- transferați grișul într-un recipient rece (eu am pus într-o caserolă) și lăsați la răcit
- când grișul este răcit complet, îl răsturnați pe o farfurie și îl feliați
- serviți bucățile alături de sos
♥ Eu pregătesc grișul seara și îl las la răcit peste noapte, pentru a nu aștepta răcirea lui dimineața
♥ Se poate consuma și alături de unt vegetal (de migdale, alune de pădure, arahide ș.a.) și fructe proaspete (banană, zmeură ș.a.)
No Comments