Cereale, pseudocereale și derivate Dulcegării

Felii de griș cu lapte

octombrie 9, 2020

Dacă folosiți proporțiile corecte, grișul cu lapte poate să fie transformat în ceva și mai delicios.

Ingrediente:
  • 250 ml lapte
  • 45 grame griș
  • aromele dorite (eu am folosit puțină vanilie și un sfert de linguriță green sugar)
  • sosul de fructe favorit (eu am făcut sos de piersici fierte cu puțin unt de cocos)
Cum am procedat:
  • am pus laptele cu aromele dorite la fiert. Când laptele a început să fiarbă, am adăugat în ploaie grișul, amestecând constant. După câteva minute, veți observa că grișul începe să se îngroașe. Durează 6-7 minute până când acesta e fiert complet
  • transferați grișul într-un recipient rece (eu am pus într-o caserolă) și lăsați la răcit
  • când grișul este răcit complet, îl răsturnați pe o farfurie și îl feliați
  • serviți bucățile alături de sos

♥ Eu pregătesc grișul seara și îl las la răcit peste noapte, pentru a nu aștepta răcirea lui dimineața

♥ Se poate consuma și alături de unt vegetal (de migdale, alune de pădure, arahide ș.a.) și fructe proaspete (banană, zmeură ș.a.)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.