Cereale, pseudocereale și derivate

Risotto cu sfeclă roșie

iunie 24, 2021

Pentru ca am cumparat o sfecla rosie gata fiarta, se gaseste in supermerket vidata, fara niciun alt ingredient decat sfecla, m-am gandit sa o transform intr-un risotto pentru noi toti, adica noi trei :p. A fost o cina rapida, deloc greu de pregatit, iar pe deasupra si delicioasa.

Ingrediente (3 persoane)

  • 120 gr orez tip risotto
  • 360 ml apa calduta
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg legume deshidratate fara sare
  • 3 lg piure de sfecla rosie
  • 2 lg ulei de masline
  • 2 lg smantana grasa

Cum am procedat:

  • am inabusit ceapa tocata, usturoiul si legumele deshidratate in cele 2 lg de ulei si apa
  • separat, am pus la fiert orezul bine spalat in multa apa; dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs de apa si am spalat orezul din nou
  • am adaugat orezul peste ceapa si am turnat apa, dupa care am gatit la foc mic pana cand orezul este gatit, iar apa absorbita; daca mai este nevoie de apa, mai adaugati putina apa calduta
  • intre timp, am amestecat cele doua linguri de smantana cu sfecla rosie si am adaugat peste orez, omogenizand bine
  • tata si mama au servit cu parmezan, celor mici li se va oferi paramezanul doar gatit, acesta fiind un produs lactat nepasteurizat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.