Pentru ca am cumparat o sfecla rosie gata fiarta, se gaseste in supermerket vidata, fara niciun alt ingredient decat sfecla, m-am gandit sa o transform intr-un risotto pentru noi toti, adica noi trei :p. A fost o cina rapida, deloc greu de pregatit, iar pe deasupra si delicioasa.
Ingrediente (3 persoane)
- 120 gr orez tip risotto
- 360 ml apa calduta
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 1 lg legume deshidratate fara sare
- 3 lg piure de sfecla rosie
- 2 lg ulei de masline
- 2 lg smantana grasa
Cum am procedat:
- am inabusit ceapa tocata, usturoiul si legumele deshidratate in cele 2 lg de ulei si apa
- separat, am pus la fiert orezul bine spalat in multa apa; dupa ce a dat intr-un clocot, am scurs de apa si am spalat orezul din nou
- am adaugat orezul peste ceapa si am turnat apa, dupa care am gatit la foc mic pana cand orezul este gatit, iar apa absorbita; daca mai este nevoie de apa, mai adaugati putina apa calduta
- intre timp, am amestecat cele doua linguri de smantana cu sfecla rosie si am adaugat peste orez, omogenizand bine
- tata si mama au servit cu parmezan, celor mici li se va oferi paramezanul doar gatit, acesta fiind un produs lactat nepasteurizat
Pofta buna!
No Comments