Cereale, pseudocereale și derivate

Orzuleh cu creveți

decembrie 29, 2023

Mara a vrut creveti astazi, asa ca, dupa cateva zile de nemancat, m-am “transformat” in creveti, sperand ca mananca…a mancat, dar cu oarece teama de mancare dupa enteroviroza asta urata.

Ingrediente

  • 100-150 gr creveti
  • o ceasca paste tip orzo
  • O lg ulei de masline
  • un vf lgita pudra de usturoi
  • un vf lgita ceapa fulgi (puteti folosi proaspata, eu am folosit deshidratata doar pentru aroma din cauza recentei enteroviroze, la fel si usturoiul)
  • 1 cana apa
  • un praf sare (2ani+)

Cum am procedat

  • am inabusit crevetii in putin ulei de masline si putina apa, cateva minute, pana au devenit roz; i-am scos din tigaie si asezat pe o farfurie
  • in aceeasi tigaie, am pus pastele, apa, pudra de usturoi si fulgii de ceapa si am gatit pastele timp de 7’
  • am adaugat crevetii si am continuat sa gatesc inca vreo 3’
  • am luat de pe foc, am adaugat praful de sare si lg de ulei de masline

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.