Dulcegării

Bounty cake

octombrie 11, 2021

E o alta reteta veche, veche de vreo doi ani. Nici asta nu stiu de ce nu e pe blog, dar am rectificat rapid acest lucru cand am redescoperit-o. Era pacat sa ramana uitata. E dedicata mai ales celor carora le plac prajiturile cu nuci.

Ingrediente:

Blat

  • 1 pumn de nuci hidratate si tocate, cca 2 lg pline cu nuci tocate
  • 2 oua
  • 2 lg ulei de cocos
  • 1 lg piure de curmale (sau dupa gust)
  • 1 vf de lgita praf de copt bio

Crema

  • 300 gr smantana pentru frisca Laptaria cu Caimac
  • 1 lg unt de arahide moale

Decor: fulgi de cocos

Insiropat: apa de cocos

Cum am procedat:

  • am separat ouale si am batut albusurile spuma tare
  • am amestecat si omogenizat restul ingredientelor pentru blat, apoi am incorporat albusurile usor, cu miscari sus-jos
  • am copt blatul 18-20 min la 200gr, cuptor preincalzit
  • intre timp, am pregatit crema, mixand smantana pana cand am obtinut o frisca tare, dupa care am adaugat lingura de unt si am omogenizat; am lasat crema la rece cca 30-40′ cat s-a racit blatul
  • dupa racire, am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu apa de cocos si am asezat crema intre blaturi
  • am decorat cu fulgi de cocos si am dat mini tortuletul la rece 1h

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.