E o alta reteta veche, veche de vreo doi ani. Nici asta nu stiu de ce nu e pe blog, dar am rectificat rapid acest lucru cand am redescoperit-o. Era pacat sa ramana uitata. E dedicata mai ales celor carora le plac prajiturile cu nuci.
Ingrediente:
Blat
- 1 pumn de nuci hidratate si tocate, cca 2 lg pline cu nuci tocate
- 2 oua
- 2 lg ulei de cocos
- 1 lg piure de curmale (sau dupa gust)
- 1 vf de lgita praf de copt bio
Crema
- 300 gr smantana pentru frisca Laptaria cu Caimac
- 1 lg unt de arahide moale
Decor: fulgi de cocos
Insiropat: apa de cocos
Cum am procedat:
- am separat ouale si am batut albusurile spuma tare
- am amestecat si omogenizat restul ingredientelor pentru blat, apoi am incorporat albusurile usor, cu miscari sus-jos
- am copt blatul 18-20 min la 200gr, cuptor preincalzit
- intre timp, am pregatit crema, mixand smantana pana cand am obtinut o frisca tare, dupa care am adaugat lingura de unt si am omogenizat; am lasat crema la rece cca 30-40′ cat s-a racit blatul
- dupa racire, am taiat blatul in doua, l-am insiropat cu apa de cocos si am asezat crema intre blaturi
- am decorat cu fulgi de cocos si am dat mini tortuletul la rece 1h
Pofta buna!
No Comments